Uusi datakaapeli Ruotsista Suomeen – syksyn aikana valmista

Datakeskusyhtiö Equinix avaa Eastern Light kanssa uuden valokuituyhteyden Suomen ja Ruotsin välille.  Yhteys valmistuu syksyn 2017 aikana. Merenalainen kaapeli kulkee Tukholmasta Hankoon, Helsinkiin ja Kotkaan.

Uusi merikaapeli tarjoaa nk. musta kuitu -yhteyksiä (Dark Fiber), eli asiakkaat voivat käyttää kaapeliyhteyksissä omia laitteitaan. Ruotsalaisen Eastern Linghtin tarkoituksena on myydä yhteyksiä kaikille asiakkaille, jotka haluavat itse kontrolloida omaa infrastruktuuriaan.

Uusi kuitukaapeliyhteys helpottaa maailmanlaajuisen internetliikenteen kulkua sisään- ja ulospäin Pohjoismaissa. Erityisesti Equinixissa nähdään kasvua pilvipalveluissa ja IOT-ratkaisuissa.

’’Merikaapeli mahdollistaa lyhyet viiveet, mikä on edellytys mm. sähköiselle kaupankäynnille ja esineiden internetin ratkaisuille”, sanoo Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen .

Uudella kaapelilla Equinix saa yhteydenkeskeisiin pohjoismaisiin yhteyspisteisiin Helsingissä (HE6-datakeskus) ja Tukholmassa (SK2-datakeskus).

”Uusi yhteys Equinixin Helsingin- ja Tukholman-datakeskusten välillä tarjoaa nykyisiä yhteyksiä selvästi suoremman ja kustannustehokkaamman vaihtoehdon”, sanoo Eastern Lightin perustaja ja toimitusjohtaja Svante Jurnell .

Eastern Light on ruotsalainen yritys, joka rakentaa uusia maidenvälisiä optisia valokuituyhteyksiä Pohjois-Euroopassa. Eastern Lightin merikaapelijärjestelmän päätoimittaja on NSW (Norddeutsche Seekabelwerke GmbH). Järjestelmä on optimoitu Cienan GeoMesh-ratkaisuille.

LISÄÄ: Eastern Light (LINKKI) ja Equinix (LINKKI)

Kuva: Eastern Lightin nettisivusto.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017