Kuljetusmessuille älyrekka – vikatiedot suoraan huoltoon

Pää

Mercedes-Benzin  uudet digitaaliset kytkeytyvyyspalvelut ovat mukana Jyväskylässä loppuviikosta alkavassa Kuljetus 2017 -näyttelyssä. Yrityksen Uptime-ratkaisu seuraa rekan kuntoa reaaliajassa, tunnistaa ja tarjoaa huoltoa tarvittaessa.

Mercedes-Benz ensiesittelee Kuljetus 2017 -tapahtumassa raskaan kaluston huoltopalveluiden seurantajärjestelmän Mercedes-Benz Uptimen. Yritys on testannut uutta järjestelmää 16 kuljetusyrittäjän yhteensä 1400 kuorma-auton kalustossa neljässä maassa.

Suomessa Uptime otetaan käyttöön heinäkuussa 2017. Uptimen käyttö edellyttää Mercedes-Benzin FleetBoard Connectivity -palvelualustan ja ajoneuvopäätteen.

Pakettiautoille on omat Mercedes me Vans -liitettävyyspalvelut. Sovellus mahdollistaa pääsyn ajoneuvon tietoihin: sen avulla voi tarkastaa esimerkiksi rengaspaineet, aktivoida lisälämmittimen ja lukita ovet etänä.

Auto tunnistaa lähestyvän huoltotarpeen ja ilmoittaa siitä ajoissa. Lisäksi auto välittää kaikki huollon kannalta oleelliset tiedot huoltopisteelle, jotta se voi lähettää asiakkaalle sopivan tarjouksen tarvittavista töistä.

Mercedes Benz tuo esille myös kokeiluissa oleva Fuso Canterin E-Cell täyssähköversio.  Toisen sukupolven E-Cell on ollut testikäytössä Japanissa. Esisarjan autoja on sittemmin testattu asiakkaiden käytössä Portugalissa 2014-2015 ja Saksassa 2016 ilman teknisiä ongelmia.

Kuljetuksen ja logistiikan ammattitapahtuma Kuljetus 2017 -näyttely järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 18.–20.5.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017