Wifi tuli lämpöpatteriin

Suomalainen Fourdeg on esitellyt maailman ensimmäisen langatonta wifi-verkkoa hyödyntävän termostaatin vesikiertoiseen patterilämmitykseen. Laitteen luvataan toimivan paristolla kaksi vuotta, joka on kehittäjien mukaan enemmän kuin monilla matalatehoisilla radiotekniikoilla.

Helsinkiläinen Fourdeg on toteuttanut uudenlaisen Wifi-termostaatin Texas Instrumentsin piiriin pohjalta yhdessä Etteplanin ja Vincitin kanssa. Termostaattiosan valmistaa saksalainen Eurotronic.

Uusi wifi-termostaatti toimii kaikkialla wlan-verkossa.  Tähän asti on tarvittu erillinen reititin, joka muuttaa langattoman Wifi-signaalin langattomien termostaattien käyttämille matalaenergiaradioille. Uusi termostaatti tekee kehittäjien mukaan reitittimestä tarpeettoman.

’’Radioyhteyskin on varmempi, kun ylimääräisestä operaatiosta luovutaan. digitaaliset termostaatit liitetään Fourdegin palveluun”, kertoo Fourdegin teknologiajohtaja Mikko Kaijärvi.

Wifi-termostaatit reagoivat kehittäjien mukaan manuaalisia termostaatteja herkemmin lämpötilassa tapahtuviin muutoksiin ja säätävät tarkemmin sisälämpötilaa. Oppiva algoritmi lämmittää ja viilentää jokaista huonetta yksilöllisesti ottaen huomioon paikallissääennusteen Ilmatieteen laitokselta.

Säätöpalvelu toimii täysin automaattisesti, eikä asukkaalta tai työntekijältä vaadita toimenpiteitä. Heillä on halutessaan mahdollisuus ohjata lämmitystä ja vaikuttaa omaan kulutukseensa käyttöliittymän kautta.

Fourdeg aloittaa Wifi-termostaattien toimitukset asiakkaille kesäkuussa 2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017