Salon IoT-keskus sai uuden vetäjän

Nokian ja Microsoftin entisissä tiloissa toimintaa aloitteleva IoT-keskittymä Salon Iot Park saa uudeksi vetäjäkseen DI Jukka Vakulan. Hän on toiminut aiemmin pääkaupunkiseudun Technopolis-keskusten johdossa.

Jukka Vakula, Salo IoT Park

DI Jukka Vakula (42) on nimitetty Salo IoT Park Oy:n toimitusjohtajaksi elokuusta alkaen. IoT-yritys on Salon kaupungin ja paikallisten sijoittajien perustama kiinteistöyhtiö, joka omistaa Nokian sekä Microsoftin käytössä olleet tuotekehitys- ja tuotantotilat Salon Meriniityssä.

’Jukka Vakulalla on juuri sitä laaja-alaista toimitilaosaamista, jota Salo IoT Park tarvitsee. Fyysisten tilojen lisäksi on myös oltava näkemys siitä miten kiinteistön työpaikkapalvelut järjestetään ja minkälaisilla toimenpiteillä luodaan ja ylläpidetään yhteisöllisyyttä monen toimijan työyhteisössäää, arvioi Salo IoT Parkin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora.

Saloon perustetun teollisen internetin osaamiskeskittymän toimitiloja markkinoidaan Salo IoT Campus -nimellä.

’Tavoitteena on rakentaa Salon IoT Campuksesta tunnettu ja hyödynnetty teollisen internetin osaamisen ostoskeskus. Salo IoT Campuksesta kehitetään kansainvälisen tason osaamiskeskittymä, joka tulee vastaamaan asiakkaiden haastavimpiinkin vaatimuksiin”, sanoo elokuun alussa tehtävässään aloittava Jukka Vakula.

TAUSTAA: Kännykkätehdas muuttuu IoT-keskukseksi

Salon IoT-keskuksessa järjestettiin avoimet ovet huhtikuun loppupuolella.

Nokian ja Microsoftin entisissä tiloissa on toimisto-, tutkimus-, koulutus- ja tuotantotilaa yhden katon alla 90 000 neliötä. Kiinteistön ja irtaimiston kauppahinta oli  6,2 miljoonaa euroa.

Uuden Salo IoT Park -yhtiön osakkaita ovat Salon kaupunki, 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki, Lounea, Aurora Ventures ja Hans Strömberg.

IoT-kampukseen kootaan yritysten lisäksi laajasti teollisen internetin osaamista kehittävien oppilaitosten ja tutkijoiden ekosysteemi.

Salon IoT-keskuksessa järjestettiin avoimet ovet huhtikuun loppupuolella (kuvassa)

LISÄÄ:  Salo IoT Campus (LINKKI) ja Salo IoT (LINKKI) ja aiemmat Uusiteknologian uutiset Salon IoT-keskuksesta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017