Nokia ja Apple sopivat patenteista

Nokia ja Apple ovat sopineet patenttilisensseistä sekä liiketoimintayhteistyöstä. Samalla yritykset luopuvat kaikista kanteista ja sopineensa monivuotisesta patenttilisenssistä. Samalla Nokian Withings-tuotteet palaavat Applen myyntilistoille.

”Tämä sopimus on merkityksellinen sekä Nokialle että Applelle”, sanoi Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona, joka vastaa yhtiön patenttilisensointiliiketoiminnasta. Lisäksi uutta liiketoimintayhteistyötä koskevan sopimuksen mukaan Nokia toimittaa Applelle tiettyjä verkkoinfrastruktuurituotteita ja -palveluita.

Nokian digitaalisen terveydenhuollon tuotteet (kuvassa) , joita myytiin aiemmin Withings-brändin alla, palaavat samalla Apple Store -myymälöihin ja -verkkokauppoihin.

Apple ja Nokia selvittävät myös tulevia yhteistyömahdollisuuksia digitaaliseen terveydenhuoltoon liittyvissä laajemmissa hankkeissa. Nokia kertoo, että  yhtiöiden ylimmän johdon säännölliset keskinäiset tapaamiset tulevat varmistamaan, että yhteistyö sujuu tehokkaasti sekä molempien osapuolten ja asiakkaiden etujen mukaisesti.

”Olemme tyytyväisiä, että patenttikiistamme on saanut ratkaisun ja odotamme innolla liikesuhteemme syventämistä Nokian kanssa”, sanoi Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams. ”Tämä sopimus vahvistaa yhteistyötämme”, sanoo myös Nokian IP/Optical Networks -liiketoimintaryhmän johtaja Basil Alwan.

Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta Nokia tulee saamaan Applelta ennakkomaksun ja sekä muita lisätuloja sopimuksen voimassaoloaikana. Sopimuksen tuotto kirjataan osin Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patenttilisensoinnin liikevaihdoksi sekä osin muiden Nokian liiketoimintaryhmien liikevaihdoksi.

Nokia jatkaa käytäntöään julkistaa patenttilisensointiliiketoiminnan liikevaihto osavuosikatsauksissaan ja odottaa sopimuksen liikevaihdon tuloutuksen alkavan vuoden 2017 toisella vuosineljänneksellä, sisältäen aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden. Applelta saatavan ennakkomaksun vuoksi Nokia aikoo antaa kattavan päivityksen pääomarakenteen optimointiohjelmastaan vuoden 2017 kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä.

Nokian varsinainen yhtiökokous järjestetään tänään.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017