Entiset nokialaiset työllistyivät – 70 prosenttia sai uuden työn

Nokian irtisanomiset iskivät kovaa, mutta 70 prosenttia entisistä nokialaisista saanut töitä äsken päättyneen Bridge2016 -tukiohjelman myötä. Palvelu oli suunnattu Nokian Oulun, Tampereen ja Espoon toimipisteistä vuoden 2016 aikana työsuhteensa päättäneelle 793 työntekijälle

Nokian muutokset ovat olleet osa IT-alan suurempaa rakennemuutosta, joka näkyi muissakin suurissa IT-alan yrityksissä. Puolen vuoden aikana avoimille työmarkkinoille tuli satoja kokeneita IT-alan ammattilaisia, joilla oli erilaisia haasteita työmarkkinoille sijoittumisesta.

”Monen ammatillinen osaaminen oli hyvin erikoistunutta esimerkiksi verkkoteknologioihin. Moni oli myös ensimmäistä kertaa työnhakutilanteessa tultuaan Nokialle töihin suoraan korkeakoulusta”, kertoo Nokian Bridge-vastaava Sari Laitila.

Nokian Saranen Consultingin ja muiden Nokian valitsemien yhteistyökumppaneiden kanssa toteuttama Bridge2016 -palvelu päättyi maaliskuussa. Siihen osallistuneista 70 prosenttia on maaliskuun 2017 loppuun mennessä ottanut uuden suunnan työurallaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!