Sähkötekniikan vienti nousi maaliskuussa

Suomen tavaraviennin arvon kasvu tarkentui Tullin lopullisten lukujen mukaan maaliskuussa 21 prosenttiin. Kasvua tuli myös pitkään alamaissa olleesta sähköteknisestä teollisuudesta, jonka vienti kasvoi maaliskuussa 28 prosenttia. Maaliskuun koko viennin arvo oli 5,4 miljardia euroa.

Koko tavaraviennin arvo kasvoi maaliskuussa 21 prosenttia vuoden takaisesta Tullin ulkomaankauppatilaston mukaan. Kasvua tilastoitiin kuukausitilastossa selvästi enemmän kuin kuun alun ennakkotilastossa, jossa viennin arvon kasvuksi kirjattiin 17 prosenttia. Henkilöautoja vietiin 29 prosenttia enemmän.

Syynä oli ennakkotilastosta puuttunut Kyprokseen viety 113 miljoonan euron arvoinen laiva. Vienti oli Tullin maaliskuun tarkentuneiden tietojen mukaan arvoltaan lähes 5,4 miljardia euroa.

Maaliskuun viennin arvon kasvu johtui sekä viennin volyymin että vientihintojen noususta. Volyymi kohosi 14,1 prosenttia ja vientihinnat 7,4 prosenttia. Tuonnin arvo kasvoi maaliskuussa 11 prosenttia ja oli lähes 5,3 miljardia euroa.

Kaikkien tärkeimpien tavararyhmien viennin arvo kasvoi maaliskuussa. Esimerkiksi koneiden, laitteiden ja kuljetusvälineiden kokonaisviennin arvo kasvoi 26 prosenttia maaliskuussa. Sähkökoneiden ja -laitteiden vienti kasvoi 28 prosenttia ja kuljetusvälineiden vienti 71 prosenttia.

Teollisuuskoneiden ja –laitteiden vienti kasvoi 12 prosenttia, joista voimakoneiden ja moottoreiden vienti vahvistui 31 prosenttia ja teollisuuden erikoiskoneiden vienti kahdeksan prosenttia. Kojeiden ja mittareiden vienti kasvoi seitsemän prosenttia

LISÄÄ: Tullin kuukausitilasto, maaliskuu 2017 (LINKKI)