Suomen suurin datakeskus harjakorkeuteen

Teleoperaattori Telian datakeskus Helsingin Pitäjänmäellä on harjakorkeudessa. Yli 30 000 neliön kokoisen keskuksen harjannostajaisia vietetään jo viikon päästä. 150 miljoonaa euroa maksavaan datakeskukseen mahtuu lähes 200 000 palvelinta.

Jättimäinen datakeskushanke on edennyt aikataulussa. Pitäjänmäellä vietetään jo harjannostajaisia 7. kesäkuuta ja rakennus valmistuu ensi vuoden huhtikuussa.

Palvelintilaa on saatavissa laitekaapin neljäsosasta jopa omaan, asiakaskohtaiseen laitesaliin saakka.

”Uusi datakeskus on meille digitalisaatiotehdas, josta tuotamme erilaisia palveluita kuten laitetilapalveluita, viestintä- ja verkottamispalveluita, IT- ja pilvipalveluita sekä esineiden internetiin ja big dataan liittyviä palveluita”, Telian datakeskusliiketoiminnan johtaja Pasi Sutinen kertoo.

Hän uskoo, että uudet palvelut kiinnostavat myös kansainvälisiä suuryrityksiä, esimerkiksi saksalaisia autonvalmistajia. ”Rakennamme täysin uudenlaista, erittäin pitkälle automatisoitua datakeskusta, jonka merkitys esimerkiksi lähivuosina käyttöön otettaville uusille 5G-palveluille on keskeinen”, Sutinen perustelee.