Shift2017: Tekoälyä ja uuden oppimista

Startup-yritysten bisnesfestivaali Shift keräsi eilen Turun linnaan yli 2300 osallistujaa. Tapahtumassa puhuttiin muun muassa tekoälyn etiikasta, oppimisesta ja älykkäästä kaupungista. Tapahtuma päättyy tänään.

Linnan piha täyttyi eilen innokkaista businessfestivaalin vierailijoista säästä huolimatta. Lava-alueet täyttyivät heti aamusta festivaalivieraista ja varsinkin Boardroom Challenge .osuus keräsi runsaasti kiinnostuneita paikalle.

Eilen Shift-festivaalissa esiintyi joukko eturivin puhujia, kun Henrik Hautop Lund ja Christoph Auer-Welsbach puhuivat tekoälyn etiikasta, Cecilia Tham tekijöiden voimasta sekä Alan Laubsch lohkoketjuteknologian, kestävän kehityksen ja luonnonvarojen käytöstä tulevaisuudessa.

Shiftin avasi eilen Lauri Järvilehto otsikolla “Tulevaisuuden työelämässä tärkeintä on opetella oppimaan”. Turun kaupunki järjestää Shiftissä myös SmartCity-osuuden, jossa miettien tulevaisuuden älykkäiden kaupunkien kehitystä.

“Kuusi suurinta kaupunkia Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa rakentavat yhdessä älykkäiden ratkaisujen innovaatioalustoja”, kertoi Niko Kyynäräinen Turku Science Parkin toimitusjohtaja.

Alustojen avulla Kyynäräisen mukaan yritykset pääsevät testaamaan uusia innovaatiota. Samalla panostetaan markkinointiin ja kansainvälistymisen Tapahtumassa oli myös pitchauskisan semi-finaalit. Lopullinen voittaja selviää tämän päivän finaalissa.

Tänään päättyvässä tapahtumassa esiintyy aamulta cyber-kokeiluja tekevä Neil Harbisson. Myös tekoäly on toisenkin päivän aiheena. Mukana ovat muun muassa Nokiassa toiminut Tero Ojanperä ja Bittiumin pääomistaja Juha Hulkko. Ohjelmaa on kaikkiaan kahdeksassa eri paikassa linnan pihalla.

Kuva: Lisa McWhirter / Shift – lisää kuvia (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017