Lisää suorituskykyä Qt-alustaan

Qt 5.9-version luvataan olevan suorituskykyisempi ja vakaampi kuin koskaan ennen. Uuden version avulla voidaan luoda ohjelmistoja useille eri käyttöjärjestelmille sekä laitteille. Mukana on lisää tukea virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisuihin. IoT-markkina kiinnostaa entistä Nokia-yritystä.

Uuden Qt 5.9:n ominaisuudet on suunniteltu kehittäjäyrityksen mukaan helpottamaan ohjelmistojen ja laitteiden tehokasta ja käyttäjäystävällistä kehitystä monille eri toimialoille , kuten kulutuselektroniikan, autoteollisuuden, lentokoneteollisuuden ja teollisuusautomaation aloille.

Qt 5.9:n on pitkäaikainen tuki, aiempia versioita parempi suorituskyvyn, 3D- ja AR/VR-ominaisuudet, tuki turvallisuuskriittiset järjestelmiin sekä uusia tuettuja käyttöjärjestelmiä kuten uusin Windows 10, Windows 10 IoT Core, Windows Mobile, QNX 7 ja Green Hills Integrity.

Laiteympäristöistä tuettuja ovat aiempien lisäksi iMX.7- ja 64-bitin ARM-suorittimet. IoT-alueella on mahdollisuus räätälöityihin kompaktiratkaisuihin. Alusta hyödyntää  C++ 11 -ohjelmointikieltä. Qt:n avulla valmistajat voivat luoda graafisia käyttöliittymiä kosketusnäyttöihin sekä ohjelmistoja.

Qt-kehitystyökalun alkuperäinen kehittäjä oli norjalainen Trolltech, jonka Nokia osti vuonna 2008. Myöhemmin toiminnot siirtyivä ohjelmistoyhtiö Digialle, joka eriytti toiminnot omaksi yritykseksi. rityksen pääkonttori on Espoossa ja se on listattuna Helsingin pörssissä.  Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 32,4 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 200 henkilöä.

LISÄÄ: QT 5.9 (LINKKI)

TAUSTAA: IoT-markkina kiinnostaa työkalukehittäjää

IoT-markkina kiinnostaa ohjelmistotyökalujen kehittäjää. Gartnerin ennusteen mukaan vuonna 2017 on maailmanlaajuisesti käytössä 8,4 miljardia kytkettyä laitetta (31 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016), ja vuoteen 2020 mennessä niitä on ennustettu olevan 20,4 miljardia. Esineiden internet (Internet of Things, IoT) tulee mullistamaan monella tapaa kaikkia teollisuudenaloja ja kuinka tulevaisuuden laitteita ja järjestelmiä suunnitellaan.

Qt tunnetaan Nokian kännyköiden kehitystyökaluna, jonka alkuperäinen kehittäjä oli norjalainen Trolltech. Nokia osti yrityksen vuonna 2008, mutta myi sen myöhemmin  ohjelmistoyhtiö Digialle. Nykyisin yritys on Helsingin pörssissä noterattu yhtiö, jonka pääkonttori on Espoossa. Viime vuoden liikevaihto oli noin 32,4 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 200 henkilöä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!