WWDC17: Apple tuo Sirin uusiin laitteisiin

Apple laajentaa puheentunnistuspalveluaan uusiin tuotteisiin. Piilaaksossa eilen järjestetyssä kehittäjäkokouksessa yritys esitteli Sirin toimintoja älykellon lisäksi uudenlaisessa HomePod-kaiutinjärjestelmässä.

Applen uusien tuotteiden julkistustilaisuus järjestettiin San Josessa Applen sovelluskehittäjien  WWDC17-kokouksen yhteydessä. Paikalla oli 5300 sovelluskehittäjä.

Apple julkistuskimara alkoi TvOS-versiolla. Julkistustilaisuus jatkui älykellon Watch OS 4:n uutuustoiminnoilla, joista grafiikoiden lisäksi kiintoisinta oli Siri uusine toimintoineen.

Macintosh-käyttäjille on tulossa uusi High Sierra -käyttöjärjestelmäversio ja paremmilla näytöillä ja Intelin suorittimilla varustettuja malleja. Vuoden lopulla on tulossa myyntiin myös uusi iMac Pro -tietokone.

Uuden iMac Pro:n moniytimisten Xeon-suorittimien jäähdytys vaati Applen suunnittelijoilta uudenlaisia ratkaisuja.

Mustanpuhuva iMacPro on tarkoitettu ammattikäyttöön. Laite tarjoaa jopa 18 ytimisen Intelin Xeon-suorittimen, AMD:n Radeon Vega-ohjaimen ja 5K-tasoisen 27 tuuman Retina-näytön sekä 10 gigabitin Ethernet-liitännän. Uusien iMacPro:n hinnat alkavat 5000 dollarista.

Muita uutuuksia olivat 10,5- ja 12,9-tuumaiset iPad Pro -mallit ja Intelin Kaby Lake -suoritinpäivitykset MacBook-koneisiin. Myös virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus olivat esillä uuden ARKit -paketin avulla.

Tapahtuman lopuksi julkistettiin Siriä käyttävä langaton kaiutinjärjestelmä HomePod. Uutuuteen on upotettu useiden kaiuttimien lisäksi mikrofoneja, joiden kautta se voi aistia ympäristöään ja tuoda käyttäjilleen automaattitoimintoja.

Laitteen suorittimena on A8. Hinnaksi ilmoitettiin Yhdysvalloissa noin 350 dollaria. HomePod-älykaiutin lähtee kisaamaan vastaavien Amazonin Echon ja Google Homen kanssa.

LISÄÄ: Applen WWDC17-kuvia ja tarkemmat tiedot uutuuksista (LINKKI) sekä nettivideo (LINKKI) julkistustilaisuudesta.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017