Sähkötekniikan vienti jatkoi kasvuaan

Sähköteknisen teollisuuden viennin kasvu jatkui Tullin ennakkotietojen mukaan huhtikuussa. Koko Suomen tavaraviennin viennin arvo oli viisi prosenttia suurempi kuin viime vuoden huhtikuussa.

Tavaratuonti arvo oli huhtikuussa lähes 4,9 miljardia euroa. Tammi-huhtikuussa viennin arvo nousi 15 prosenttia viime vuoden vastaavalta ajanjaksolta. Yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta kasvoi 13 prosenttia.

Kauppatase kääntyi maaliskuun ylijäämäkuukauden jälkeen taas alijäämäiseksi huhtikuussa. Vajetta tilastoitiin 325 miljoonaa euroa.

Tammi-huhtikuussa kauppataseen alijäämä oli 995 miljoonaa euroa. Viime vuoden huhtikuussa kauppatase oli 280 miljoonaa euroa ja tammi-huhtikuussa 1,2 miljardia euroa alijäämäinen.

Sähkötekniikan lisäksi vie öljyjalosteiden, metallien sekä kuljetusvälineiden vientiin kirjattiin kasvua huhtikuussa. Sen sijana teollisuuskoneiden, metsäteollisuuden tuotteiden sekä kojeiden ja mittareiden viennin arvo laski viime vuodesta.

Vienti EU-maihin kasvoi huhtikuussa kolme prosenttia ja vienti EU:n ulkopuolelle kuusi prosenttia. Tuonti EU:sta laski prosentin, mutta tuonti EU:n ulkopuolelta suureni 16 prosenttia.

Vienti kasvoi huomattavimmin Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Tuonti Venäjältä ja Kiinasta kasvoi selvästi, kun taas tuonti Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja Saksasta laski.

Maaliskuussa 2017 sähköteknisen teollisuuden vienti kasvoi 28 prosenttia (LINKKI).  Huhtikuun tarkennetut kuukausiluvut julkaistaan 30.6.2017.

Kuvituskuva: ABB

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017