Turku laajentaa 5G-kehitystään

Turun ammattikorkeakoulu kehittää 5G-teknologian testausympäristöjä entistä voimallisemmin. Pelkästään tämän vuoden aikana Turun ammattikorkeakoulu on saanut miljoonan euron verran rahoitusta kolmeen 5G-verkkoihin liittyvään hankekokonaisuuteen.

Turun ammattikorkeakoulu on mukana EU-komission Horizon 2020 5G-tutkimusohjelmassa (5G-PPP) ja kahdessa muussa Tekesin rahoittamassa 5G Test Network Finland (5GTNF):n hankkeessa.

Turun AMK:n rooli tulevien vuosien tutkimustyössä on testausympäristöjen kehittämisessä. Tässä kohtaa hyödynnetään myös olemassa olevia teknologioita mobiiliverkoista ja IoT-tiedonsiirrosta, jotta saadaan tietoa nykyjärjestelmien puutteista uusiin sovelluksiin.

’’Kaikissa hankkeissa pyritään vaikuttamaan 5G-kehitykseen ja samalla kehitetään testiympäristöjä, joilla 5G-teknologiaa voidaan testata ennen kaupalliseen vaiheeseen siirtymistä. Hankkeissa on laaja yritys- ja tutkimuslaitoskonsortio’’, mikä mahdollistaa merkittävät tulokset, kertoo yliopettaja ja tutkimusvastaava Jarkko Paavola Turun AMK:sta.

Kuvituskuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017