Kaasupulloille vauhtia roboteista ja vihivaunuista

Riihimäellä on otettu käyttöön maailman modernein kaasupullojen täyttölaitos. AGAn suurinvestointi Suomeen näyttää mallia tulevaisuuden kehityksestä. Käytössä on robotit ja vihivaunut. Se on maailman ensimmäinen täysautomatisoitu täyttölaitos.

AGA:n Riihimäen keskuksessa teollisuusrobotti yhdessä tayttokarusellin kanssa.

Teollisuuskaasuyhtiö AGAn Riihimäellä sijaitseva, Suomen suurin kaasupullojen täyttölaitos avattiin torstaina täysin uudistettuna. Se on maailman ensimmäinen täysautomatisoitu täyttölaitos, jossa uusinta robottiteknologiaa edustavat laitteet hoitavat pullojen täyttämisen ja käsittelyn eri työvaiheet.

Vuonna 1995 valmistunut täyttölaitos oli valmistuessaan maailman modernein. Nyt uudistuneena, laitos säilyttää AGA:n mukaan kansainvälisen edelläkävijän asemansa.

Laitoksella pakataan happea, typpeä, argonia, vetyä ja hiilidioksidia, mutta myös lääkkeellisiä kaasuja ja erikoiskaasuja.  Automaattiohjausjärjestelmä tuntee yli 200 erilaista kaasuseosreseptiä.

Vihivaunu AGA:n Riihimäen keskuksessa.

Riihimäen täyttölaitoksen uusiminen on AGAlta 8,5 miljoonan euron investointi Suomeen. Vuosina 2015–2017 AGA on investoinut Riihimäen lisäksi laitoksiin Porvoossa, Harjavallassa, Imatralla, Raumalla ja Äänekoskella yhteensä noin 140 miljoonaa euroa.

Linde Group uusii ja yhtenäistää lähivuosina teollisuuskaasulaitostensa toimintamallin. ”Riihimäen täyttölaitos on uuden, kansainvälisen konseptin ensimmäinen toteutus, josta otetaan mallia muualla maailmassa”, kertoo AGAn Suomen myyntijohtaja Kaisa Nieminen.

Suurinvestoinnit Suomeen kertovat uskosta tulevaisuuteen “Nämä historiallisen suuret investoinnit kertovat siitä, että AGA ja sen emokonserni, saksalainen Linde Group uskovat vahvasti Suomen teollisuuteen tulevaisuudessakin”, Nieminen toteaa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017