Huawei hakee Suomesta tutkimuksen lisäksi uutta myyntiä

Huawei on kasvanut voimakkaasti Suomessa viimeisen kahden vuoden aikana. Yhtiö on kasvattanut myynnin ohella Suomessa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaansa. Globaalisti yhtiö panosti viime vuonna tutkimukseen ja tuotekehitykseen noin kymmenen miljardia euroa.

Alkuviikosta Suomessa vieraili Huawein Keski- ja Itä-Euroopan sekä Pohjoismaiden kuluttajaliiketoiminnan johtaja Yanmin Wang. Hänen mukaansa Suomeen tullaan investoimaan jatkossakin, koska täällä on osaamista, joka tukee yrityksen ydinliiketoimintaa.

’’Haluamme kehittää paikallisesti paitsi asiakassuhteitamme, myös myynti- ja palvelutoimintoja sekä tutkimus- ja tuotekehitysosaamista. Tästä esimerkkinä ovat Tampereella hiljattain lanseerattu palvelukeskus ja viime syksynä avautunut T&K-yksikkö”, sanoo Yanmin Wang.

Helsingissä ja Tampereella sijaitsevat Huawein tutkimus- ja tuotekehitysyksiköt lukeutuvat yhtiön suurimpien T&K-keskusten joukkoon Kiinan ulkopuolella. Suomessa sijaitsevat yksiköt keskittyvät toiminnassaan ensisijaisesti päätelaitteiden käyttöliittymäsuunnitteluun ja muotoiluun.

Yanmin Wang, Huawei

”Suomen tutkimus- ja tuotekehitysyksikkömme työskentelevät muun muassa kehittääkseen tuotteidemme toimintavarmuutta. Tässä suhteessa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa – tuotteiden design, komponentit, laitteisto ja ohjelmisto ovat kaikki avainasemassa asiakastyytyväisyyden kannalta”, kertoo Wang.

Huawein tuotekehityksen keskiössä on Wangin mukaan muun muassa korkealuokkainen ja helppokäyttöinen kamerateknologia, minkä lisäksi yhtiö panostaa jatkossa yhä suorituskykyisempiin älypuhelimiin.  Samalla yritys on tullut kannettaviin tietokoneisiin.

”Sovellamme älypuhelimista tuttuja suunnitteluperiaatteita kannettaviin tietokoneisiin yhdistämällä korkean suorituskyvyn linjakkaaseen muotoiluun ja kompaktiin kokoon. Haluamme erottua joukosta ja tuoda uutta näkemystä tähän kategoriaan”, kertoo Wang.

Vuonna 1987 perustettu Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Suomessa Huawein liikevaihto oli viime vuonna 200,7 miljoonaa euroa ja tulos 4.7 miljoonaa euroa.

Yrityksellä on  Euroopassa Suomen lisäksi 17 muuta  tutkimuskeskusta (Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia). Yritys operoi useita innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa ja tekee myös yhteistyötä yliopistojen kanssa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!