Max Mylius voitti Valoisa Suomi -valaisinkilpailun

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi helmikuussa käynnistetty Valoisa Suomi -kilpailu on ratkennut. 10 000 euron palkinnon saajaksi valittiin Max Mylius, joka on tunnettu helsinkiläinen muotoilija. Kilpailun järjesti kempeleläinen ledivalaisimien valmistaja Greenled.

Kilpailun tavoitteena oli juhlistaa kotimaisen designin arvoa ja vahvaa suomalaista valaisin- ja valaistusosaamisen perinnettä. Raadin arvion mukaan kilpailuun osallistui useita laadukkaita ja omaperäisiä ehdotuksia, mutta lopulta voittaja erottui joukosta selvästi.

Raadin mukaan Mylius on suunnitellut nimenomaan valaistusta, ei varjostinta. Hienovaraisesti muotoiltu valaisin antaa itse valolle tilaa ja merkityksen. Raadin mukaan Myliuksen ehdotus edustaa funktionaalista ja linjakasta, minimalistista suomalaista designia, joka sopii ja muuntautuu erilaisiin tiloihin. Se oli yksi niistä töistä, joissa oli otettu huomioon myös teolliset vaatimukset

Nykyaikainen leditekniikka ohjausjärjestelmineen tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia valon hallintaan. ”Valaisimen suunnittelussa minua kiehtoo kaikkein eniten valo itse. Minusta oli kiinnostavaa suunnitella valaisin, joka voisi päästä myös tuotantoon. Otin tämän huomioon ehdotuksessani”, kertoo Mylius.

Muotoilutoimisto Album Designin perustaja Max Mylius on opiskellut Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa sekä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hänet on palkittu useissa valaisinsuunnittelu- ja muotoilukilpailuissa Suomessa ja ulkomailla.