Nokian 3D-kamera HJK-JJK-otteluun

Suomen ensimmäinen virtuaalikameralla kuvattava jalkapallo-ottelu pelataan illalla Helsingissä. Telia ja Nokian toteuttavat 360 asteen 3D-lähetyksen HJK–JJK –ottelussa Helsingin Telia 5G-areenalla. Kokeilu on yksi harvoista urheiluottelun uudenlaisista VR-lähetyksistä Euroopassa.

Illalla alkava ottelu kuvataan kolmella Nokian uudentyyppisellä 360 asteen Ozo-kameralla ja signaali välitetään Telian mobiiliverkossa 5G-areenan katselupisteeseen, jossa  OzoPlayer SDK:n kautta lähetystä voi seurata  3D-virtuaalitodellisuuslaseilla.

”Lähetys antaa suuntaa uuden teknologian mahdollisuuksille esimerkiksi urheiluviihteen rikastamisessa. Haluamme esitellä Telia 5G-areenalla uusia, hauskoja ja mielenkiintoisia kokemuksia ottelua seuraaville katsojille niin paikan päällä kuin mobiililaitteidenkin välityksellä”, sanoo Telian teknologiajohtaja Jari Collin.

Toteutus antaa esimakua tulevaisuuden teknologioiden mahdollisuuksista. Pilvipalvelimet ja 5G-areenalle kiinteästi asennetun Nokian Multi-access Edge Computing -palvelimen (MEC)  luvataan tarjoavan puitteet uudenlaisten sovelluksen käyttöönottoon.

Aki Riihilahti, Telia 5G Areena

”Toteutuksessa MEC-teknologian avulla saavutettu alhainen viive ennakoi tulevia 5G-verkkoja, jotka avaavat aivan uusia mahdollisuuksia räätälöityihin reaaliaikaisiin palveluihin, sanoo Nokian mobiiliverkkojen globaalista myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto.

Hänen mukaansa Telian kanssa yhteistyössä tehtävä Ozo Live -lähetys on erinomainen osoitus siitä, miten käyttäjäkokemusta voidaan suurissa yleisötapahtumissa merkittävästi parantaa olemassa olevien verkkoteknologioiden avulla jo ennen 5G:hen siirtymistä.

Nokia on testannut Ozo-kameroita viime kuukausina useissa tilaisuuksissa. Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa tehtiin viime viikolla maailman ensimmäinen virtuaalikuvattu leikkaus  (LINKKI) ja eilen Nokia julkisti uusia verkkotekniikoita 360 asteen Ozo-virtuaalilähetyksenä.

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi:n uutisia Nokia Ozo-virtuaalikamerasta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!