Kosketukseton lämpötila-anturi havaitsee

Omron on laajentanut kosketuksettomien Mems-lämpötila-antureidensa valikoimaa kapeakeilaisella versiolla. Se havaitsee entistä herkemmin pintalämmön ihmisen lisäksi teollisuudessa tai rakennuksissa.

Omronin infrapuna-anturi D6T-1A-02 on valmistajan mukaan malliston herkin. Se voi mitata kohteen pintalämpötilaa välillä -40 – + 80 °C kohdealueen tarkkuudella +/- 1,5 °C ja mittauserottelulla 0,06 °C.

Mittausanturi sisältää MEMS-rakenteisen termoparijärjestelmän (thermopile), Anturi, asiakaskohtaisen piirin ja signaalinkäsittelyyn suoritinosan. Kaikki on sovitettu 12 x 11,6 x 9,2 millimetrin koteloon.

D6T-1A-02:ssä on kapea 26,5 asteen neliöllinen näkymäkenttä, jonka ansiosta se pystyy valmistajan mukaan arvioimaan tarkasti tämän alueen pintalämpötilaa.

Kun tavalliset lämpöanturit pystyvät mittaamaan lämpötilaa vain yhdestä kontaktipisteestä, niin Omronin mukaan D6T voi mitata koko alueen lämpötilaa kosketuksettomasti.

Uudessa D6T:ssä yhdistetään MEMS-mikrosirun rakennetta IR-säteilyn havaitsemiseen piilinsseillä infrapunasäteiden keskittämiseksi anturin termopareihin. Asiakaskohtainen piiri käyttää anturissa Omronin valmistajakohtaisia algoritmeja tarvittavien laskelmien tekemiseksi ja anturisignaalien muuntamiseksi digitaaliseksi I2C-lähdöksi.

Omron on tuonut Eurooppaan myyntiin myös laajemman kentän Mems-anturiversiot. Ne sopivat huoneiden käytön havaitsemiseen ja vastaaviin sovelluksiin. Mallistossa on N esimerkiksi 1×1-laite, D6T-1A-01, jonka laajuus on 58 asteen neliö. Saatavilla on myös 4×4-versio ja 1×8-versio.

Uudet infrapuna-anturit ovat Omronin mukaan vaihtoehtoja pyroelektrisille antureille tai PIR-ilmaisimille kodin automaatiossa, rakennusten automaatiossa, terveydenhuollossa ja teollisissa sovelluksissa, jotka eivät usein pysty erottamaan tyhjää tilaa ja paikallaan olevaa henkilöä.

LISÄÄ: Omron Electronic Components (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017