Suomi osaa elokuvasalien tekniikan – voitto tuli

Finnkinon Helsingin Tennispalatsiin toteuttama Scape-sali palkittiin Euroopan vuoden parhaana elokuvasalina. Sen keskiössä ovat tekniset ratkaisut ja ylelliset salipuitteet. Palkinto on Finnkinolle ensimmäinen.

Finnkino Tennispalatsin Scape-sali palkittiin Barcelonassa järjestettävän CineEurope-konferenssin Screen of the Year -gaalassa. Helsinkiläisteatteri sai ICTA:n Euroopan vuoden paras elokuvasali -palkinnolla Classic-kategoriassa.

’’ICTA:n Euroopan vuoden paras elokuvasali -palkinto on elokuvateattereiden Oscar-palkinto ja olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että se myönnettiin Finnkinon uudelle Scape-premiumsalikonspetille, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Hänen mukaansa voitokkaasta lopputuloksesta saan kiittää Finnkinon Janne Uusi-Köllin johtaman teknisen tiimin asiantuntijoita, erityisesti teknistä päällikköä Ari Saarista. Scape-konsepti rakentuu pitkälti Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmästä, Barcon laserprojektorista ja jättikokoisesta elokuvakankaasta.

Esitystekniikan lisäksi Scape-konseptiin kuuluu leveät penkit ja ledivaloilla toteutettu salin valomaailma. Suomen toinen Scape-sali avattiin huhtikuussa Espoossa uuteen Finnkino Omenaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017