Pienkoptereille omat kieltomerkit

Kauko-ohjattavien pienkoptereiden lennättäjille pystytetään Helsinkiin erityiset kieltomerkit. Helsingissä keskustan alueella on kolme lentokieltoaluetta, jotka koskevat kaikkea ilmailua. Kieltoalueet merkitään kesän 2017 aikana erikoiskylteillä.

Kylttien asentamisen tavoitteena onkin lisätä tietoisuutta lennättäjien keskuudessa. Lennättäminen kieltoalueella voi johtaa lennokin takavarikkoon.  Lennättäminen sallittua erillisellä poikkeusluvalla.

Kamerakoptereiden käyttö on laajentunut harrastajista myös ammattimaisiin sovelluksiin. Kuvassa Suomen poliisin käyttämä nelikopteri.

Poliisi valvoo lentokieltojen noudattamista normaalin partioinnin yhteydessä. Lisäksi käytössä on teknisiä apuvälineitä valvonnan suorittamiseen. Jos alueella lennättää ilman asianmukaista poikkeuslupaa, voi seurauksena olla lainmukainen rangaistus, ja lisäksi poliisi voi takavarikoida lennokin.

”Dronejen myynti on kasvanut valtavasti ja sen myötä myös harrastajien lukumäärät. Myös turistit käyttävät droneja pääasiassa kuvaamiseen. Harrastajat ja turistit eivät yleensä tunne ilmailun sääntelyä eivätkä siten välttämättä tiedä ilmailun kieltoalueista”, kertoo Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Vastaavanlaisia no drone zone -kylttejä on Hannolan mukaan käytössä esimerkiksi USAssa ja Singaporessa. Suomessakin kyltit ovat englannin kielisiä, koska alueilla liikkuu paljon myös ulkomaalaisia turisteja.”

”Poliisi tulee jatkossa puuttumaan lentokieltoalueilla tapahtuviin luvattomiin lennätyksiin aiempaa tarkemmin”, kertoo ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta.

LISÄÄ: Uudet kieltomerkit (LINKKI,pdf) ja aiempia pienkopteriuutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017