Suomi nappasi älyliikennekokouksen

Suomelle on myönnetty Euroopan merkittävimpiin kuuluvan Transport Research Arena (TRA) -konferenssin isännyys vuonna 2020. Tapahtuman odotetaan tuovan Helsinkiin tuhansia älykkään liikenteen osallistujia.

Kolmen vuoden päästä järjestettävä TRA2020 -konferenssi tuo Helsinkiin laajasti esille liikenteen ja liikkumisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Tulevan konferenssin teemana on liikenteen ja liikkumisen murroksen mahdollistaminen otsikolla ”Enabling the Change – Transport and mobility (r)evolution for Smart, Green and Integrated Society”.

“Suomen vahvuutena hakukilpailussa oli isännöintihakemuksen valmisteluun saatu laaja tuki liikenne- ja viestintäministeriöltä ja sen hallinnonalalta, suomalaisilta tutkimuslaitoksilta ja korkeakouluilta, pääkaupunkiseudun toimijoilta sekä Business Finlandilta. Yhteistyössä valmisteltu hakemus vakuutti valitsijakomitean innovatiivisella lähestymistavallaan tapahtuman toteuttamiseen”, kertoo Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen.

Kokouksen saantiin vaikuttivat varmasti myös useat Suomessa käynnissä olevat hankkeet ja kokeilut, kuten automaattiajaminen sekä liikkuminen palvelut. Kaiken lisäksi ne ovat päättymässä konferenssin kynnyksellä, jolloin tapahtumassa on kerrottavissa tuoretta tutkimustietoa tuloksista.

Konferenssi toimii näyteikkunana suomalaiselle älyliikenneosaamiselle. Lisäksi kokouksen tärkeyttä nostaa, että Euroopan unionin tutkimusohjelma Horisontti2020 päättyy tapahtumavuonna ja tuloksia odotetaan esiteltävän tapahtumassa näyttävästi. Samalla valmistaudutaan jatkorahoitukseen.

Kahden vuoden välein järjestettävä Transport Research Arena tuo yhteen niin tutkimusmaailman, viranomaisten, elinkeinoelämän kuin muiden yhteisöjen edustajia ja vaikuttajia. Ensi vuoden tapahtuma järjestetään Wienissä 16-18. huhtikuuta.

LISÄÄ: TRA-kongressi (LINKKI) ja robottiauto-uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Jussi Salonen / Sohjoa-kokeilu 2016.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017