DC/DC-ohjain eliminoi tehoinduktanssin

Linear Technology on julkistanut kiinteän suhteen varauspumppu-tyyppisen DC/DC-muuntimen ohjainpiirin. Se toimii 6 ja 72 voltin tulojännitealueella ja voi tuottaa lähtövirtoja useita kymmeniä ampeereita.

Analog Devicesin omistama Linear Technologyn LTC7820 eliminoi tehoinduktorin eristämättömässä välijännitteen muuntimessa. Se mahdollistaa jopa puolta pienemmän koon ja 4000 watti kuutiotuumassa tehotiheyden.

Linearin LTC7820 ajaa ulkoisia mosfetteja jännitteenjakajassa, tuplaavana tai invertterin konfiguraatioissa jopa 99 prosentin hyötysuhteella. Sen avoimen silmukan kiinteä työjakso sopii eristämättömiin välijännitteen väyläsovelluksiin.

LTC7820 voidaan konfiguroida 2:1 suhteiseen alas-askellukseen aina 72 voltin syöttöjännitteelle saakka. Se voidaan konfiguroida myös 1:2 suhteiseen ylösaskellukseen tai 1:1 invertterisuhteeksi jopa 36 voltin tulojännitteestä.

Uuden ohjauspiirin tehokkaat 1,1 ohmin N-kanavaiset mosfettien porttiohjurit maksimoivat tehokkuuden ja voivat ajaa useita mosfetteja rinnakkain suuremmissa tehonsovelluksissa. Ulkoiset mosfetit toimivat kiinteällä taajuudella, joka on ohjelmoitavissa 100 kHz:sta 1 MHz:iin.

LTC7820 valvoo järjestelmän jännitettä, virtaa ja lämpötilaa häiriöiden varalta, ja käyttää anturiresistanssia ylivirtasuojaukseen. Mukana oleva ajastin voidaan asettaa sopiville uudelleenkäynnistykselle/uudelleenkäynnistyksen yritykselle.

Piirin EXTVCC-nasta mahdollistaa LTC7820:n virroittamisen alemman jännitteen lähdöstä tai muista käytettävissä olevista lähteistä aina 40V:een asti, mikä vähentää tehohäviöitä ja parantaa tehokkuutta.

Lisäominaisuuksiin kuuluu pehmeä kytkentä alhaiselle EMI:lle, power good -signaali, alijännitteen lukitus sekä sisäinen varaustasapainon piiristö.

LTC7820 on saatavana 4 x 5 millimetrin QFN-28 -kotelossa. Laajennettu ja teollisuuslämpötila-versio kattaa-40 – 125 °C:n alueen.

LISÄÄ: Linear Technology (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja edustajat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!