Sotilaskännykkään lisää salausta

Ohjelmistoyhtiö Digia toimittaa puolustusvoimille salaustekniikkaa. Toimituksiin päässyt Salpa-tuote salaa sekä puheen että viestiliikenteen puhelimissa, tableteissa ja työasemissa. Oululaisen Bittiumin Tough-kännykkä hyödyntää uutta Salpa-suojausta.

Puolustusvoimien tilaamassa projektissa Digian Salpa konfiguroitiin vastaamaan Puolustusvoimien vaativia tiedonsuojauskäytäntöjä. Siihen kuuluvat lisäksi tietoturvalliset Bittium Tough Mobile -älypuhelimet sekä niihin liittyvä Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä.

Ratkaisu todennetusti täyttää Puolustusvoimien korkean vaatimustason, ja se on parhaillaan Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen testattavana kansalliselle tiedon suojaustasolle ”luottamuksellinen” (ST III) hyväksyntää varten.

Digia Salpa on suomalainen, kansallisista ja eurooppalaisista lähtökohdista suunniteltu mobiiliviestinnän tuote, 2016 Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus myönsi Digia Salpa -mobiiliviestintätuotteelle virallisen salaustuotehyväksynnän kansalliselle tiedon suojaustasolle ”käyttö rajoitettu” (ST IV) Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa.

Kuva: Bittium

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017