Etla: Sähkötekniikan vienti nousee – tuotanto kasvaa

Suomen vienti vetää ja teollisuustuotanto kasvaa, kertoo Etla uudessa toimialakatsauksessaan.  Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotanto on useamman vuoden kestäneen alamäen jälkeen kääntynyt kasvuun, samoin paperiteollisuuden tuotanto ja vienti nousevat ensi vuonna tuntuvasti.

Suomen teollisuustuotanto näyttää kasvavan Etlan mukaan maaliskuussa ennustettua nopeammin vahvan ensimmäisen neljänneksen kasvun ansiosta. Esimerkiksi moottoriajoneuvojen viennin määrä lisääntyy tänä vuonna arviolta yli 20 prosenttia viime vuodesta.

Maaliskuussa ennustettiin kasvuksi 1,8 prosenttia kuluvan vuoden tammi-huhtikuussa jo 2,3 prosenttia viimevuotisesta. Epävarmuuksia on edelleen. Esimerkiksi uusien vientitilausten arvo putosi tammi-maaliskuussa edellisestä neljänneksestä, mutta niiden arvo kuitenkin noussut vuodentakaisesta. Ensi vuonna nousutahti kuitenkin hidastuu huomattavasti.

Kone- ja metallituoteteollisuuden tilauskanta Suomessa on lähestymässä vuoden 2008 tasoa. Moottoriajoneuvojen viennin määrä lisääntyy tänä vuonna arviolta runsaat 20 prosenttia viimevuotisesta.

LISÄÄ: Etlan toimialakatsaus 1/2017 (LINKKI, pdf) ja aiemmat vienti-suutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: Helvar

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017