Tämä piiri suojaa USB-C-latauksen

Kännyköissä yleistyvät USB-C-liitännän piirit joutuvat kestämään varsin kovia. Ratkaisuksi on Silego Technology tuonut uudenlaisen latausväylää suojaavan kytkentäpiirin.

USB-latusliitännössä käytettin alunperin viiden voltin jännitettä, mutta USB-C-liitäntä ja erilaiset pikalataustoiminnot toivat mukanaan suurempia USB-liittimiiin korkeampia jännitteitä aina 20 voltiin saakka.

Kun samassa liittimessä voi esintyä on paljon erilaisia jännitteitä ja virta voi kulkea liittimessä tarpeen mukaan sisään tai ulos, tarvitaan järjestelmätason kytkinpiiri jännitteiden ohjaukseen ja ylijännitesuoja (OVP) suojaamaan laittetta vääriltä jännitteiltä.

Silego on esitellyt suoja- ja kytkentäpiirin SLG59H1302C älypuhelimien ja tablet-tietokoneita varten. Piiri suojaa vauroilta vaikka laite olisi on suunniteltu toimimaan viiden, yhdeksän ja 12 voltin teholähteellä. Valmistajan mukaan SLG59H1302C.piirillä varustettu laite ei kärsisi vaurioista, vaikka siihen kytkettäisin väärin jopa 20 voltin jännitettä antava teholähde.

Piiri pystyy toimimaan aina 28 voltin latausjännitteisiin saakka ja tarjoaa hyvin nopean suojauksen ylijännitepiikeiltä 130 volttiin saakka (IEC61000-4-5). Piiriin integroidut Silegon omat nFET-kytkimet ovat suunniteltu kestämään jopa kuuden ampeerin virtaa. Piirissä on myös alijännitteen lukitustoiminto. Piiri on pakattu 5 mm2: n WLCSP-koteloon.

LISÄÄ: Silego Technology (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!