Aalto hakee uusilla tiloilla yhteyttä startup-yrittäjiin

Aalto-yliopiston kampukselle Espoon Otaniemeen nousee vuoden loppuun mennessä satojen toimijoiden kasvuyrityskeskus A Grid. Rakennus on avautuessaan yksi Euroopan suurimmista kasvuyrityskeskuksista.

Otaniemen Sähkötekniikan korkeakoulun entisissä tiloissa avautuva yhteisötila A Grid kokoaa saman katon alle muun muassa kasvuyrityksiä, luovien alojen yrityksiä, kiihdyttämöitä ja palveluita yrityksille.

Rakennukseen tulee remontin valmistuttua tilat jopa sadoille toimijoille. Aallossa kehitetään parhaillaan tapoja, joilla yliopiston laajaa tutkimusinfrastruktuuria ja teknologiaa sekä niihin liittyvää osaamista saadaan joustavasti yritysten käyttöön.

”Mahdollisuus hyödyntää vaikkapa Aallon protopajoja tai teollisen internetin osaamista on erityisen tärkeä pienille yrityksille, joille vastaavaa ei olisi muutoin saatavilla”, kertoo Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava vararehtori Tuija Pulkkinen.

Hänen mukaansa A Gridistä tulee kohtauspaikka, joka toimii linkkinä yliopiston teknologiaan, osaamispohjaan ja yhteisöön opiskelijoineen.

A Gridin toiminnassa keskeisessä roolissa on Aalto-yliopiston oma yrityskiihdyttämö Aalto Start-Up Center. Muita tunnettuja tulevia tilojen hyödyntäjiä ovat esimerkiksi Reaktor Space Lab, Euroopan avaruusjärjestö ESA sekä tapahtumatoimisto Tapaus. Aalto-yliopistolle sijoittuu myös uusi Suomeen perustettava ESA:n avaruuskiihdyttämö (Business Incubation Center).

A Gridistä löytyy paitsi toimistotiloja, myös yhteistyö- ja tapahtumatiloja, työpajatiloja sekä tukipalveluita ravintolasta ja kahvilasta talous- ja lakipalveluihin. Mittaville, jo ensivaiheessaan 20 000 neliömetrin kokoisille tiloille on ollut keskuksen rakentajien mukaan Otaniemessä kysyntää, ja suunnitelmissa on myös laajentaa toimintaa ympäri kampusta.

”Sähkötekniikan korkeakoulun tiloissa tehdyllä tutkimuksella on ollut merkittävä rooli esimerkiksi Nokian nousussa. Nyt samat tilat voivat toimia tukialustana uusille menestystarinoille”, toteaa kiinteistösijoitusjohtaja Eetu Ristaniemi Aalto-yliopiston kiinteistöyhtiö Aalto CREstä.

LISÄÄ: A Grid (LINKKI)

Havainnekuva: Aalto-yliopisto

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!