Turvakännykkä suojaa salakuuntelulta

Ruotsalainen Sectra on myynyt viranomaiskäyttöön suojattuja kännyköitä jo parikymmentä vuotta. Uusimpana yritys toimittaa Norjan puolustusvoimille Tiger/S7401-älypuhelimen, joka on suojattu kaikelta salakuuntelulta.

Norjan puolustusvoimilla on ollut vuodesta 2002 asti käytössä aiempi, varta vasten heille kehitetty, sukupolvi Sectra Tigeristä. Nyt käytössä olevat yksiköt vaihdetaan uuteen versioon Sectra Tiger/S 7401:stä.

Sectan Tiger/S 7401 -kännykkä on hyväksytty käsittelemään tietoa, joka on luokiteltu turvallisuusluokkaan Secret asti. Luokituksen ovat hyväksyneet Naton ja Hollannin turvallisuusviranomaiset.

Sectran Tiger/S 7401:n aiemmat versiot ovat olleet jo Euroopan unionin ja  kansallisten tahojen hyväksymiä. Yritys kertoo olevansa ainut salatun matkaviestinnän valmistaja, jolla on EU:n tällä tasolla hyväksymiä ratkaisuja.

Turvapuhelimien käyttäjiä ovat siviili- ja puolustusviranomaisten päätöksentekijät sekä virkamiehet, joilta vaaditan korkeaa turvallisuutta, mutta myös joustavaa mobiilikäyttöä.

Vuonna 1978 perustetun Sectran pääkonttori sijaitsee Linköpingissä, Ruotsissa. Yrityksellä on Suomen lisäksi tytäryhtiöitä 14:ssa eri maassa. Ensimmäiset turvapuhelimet Sectra toimitti Ruotsin puolustusvoimille vuonna 1999.

LISÄÄ: Sectra Communication (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI)

Kuva: Kuvakollaasissa uusin Tiger/S 7401 ja valmistajan ensimmäinen turvapuhelin Ruotsin puolustusvoimille vuodelta 1999.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017