Herkkä kaapelianturi IoT-sovelluksiin – suomalaisyritykseltä

Vaajakoskelainen Emfit laajentaa anturitekniikkaansa IoT-sovelluksiin esittelemällä uuden näennäis-piezosähköisen koaksiaalisen kaapelianturin. Uutuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi tieanturina tai rakenteiden tai kunnon valvontaan.

Emfit on jo pitkään tunnettu ohuista sähkömekaanisista kalvoantureistaan, anturijärjestelmistään ja omaan IoT alustaansa perustuvasta QS-unimonitoristaan. Nyt yritys laajentaa toimintaansa uusiin IoT-sovelluksiin.

“Emfit pystyy nyt tarjoamaan uusia IoT-pohjaisia mittausratkaisuja käyttämällä C-sarjan kaapelianturia yhdistettynä langattomaan sulautettuun elektroniikkaan ja reaaliaikaiseen, Internetin yli toimivaan palvelinsoftaan,” sanoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Heikki Räisänen.

Emfit C-sarjan koaksiaalista kaapelianturia voidaan hyödyntää esimerkiksi tien pinnan alle asennettuna liikkuvien ajoneuvojen luokitteluun ja punnitukseen.

Uutta anturia voidaan hyödyntää myös aidoissa tai maahan piilotettuna havaitsemaan alueelle tunkeutuminen, akustisten värähtelyiden mittaamiseen ja vedenalaisina hydrofoneina. Yksi potentiaalinen sovelluskohde voi olla myös erilaisten rakenteiden ja koneiden kunnon valvonta värähtelyjen monitoroinnin avulla

EMFIT C-sarjan antureiden koaksiaalinen muoto mahdollistaa täydellisen suojan sähkömagneettisille häiriölle, kosteudelle ja kulutus rasituksille vaativissa ympäristöissä.

C-sarjan antureiden herkkyys perustuu yrityksen  omaan ferroelektreettipolymeeriin joka on nauhana kierretty signaalijohtimen ympärille. Tämä mahdollistaa sen, että kompressio, venyminen tai värinä luo voimaan suhteutetun varauksen ytimessä olevan signaalijohtimen ja aktiivipolymeerin ympärille kierretyn suojavaipan välille.

Valmistajan mukaan C-Sarjan kaapeli kestää painavia kuormia ja vettä. Se on pinnoitettu polyuretaanilla. Kaapeli voidaan liittää tavallisin koaksiaalisin liitostekniikoin. Sitä valmistetaan monissa eri pituuksissa. Vakiopituus on 50 metriä.

Emfit on hakenut patentteja keksinnölle ja sen sovelluksille.

LISÄÄ: Emfit Oy (LINKKI) ja aiemmat Emfit-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

TAUSTAA: Vaajakoskella toimiva Emfit on omassa tuotekehityksessään aiemmin keskittynyt pelkästään  terveyden- ja hyvinvoinnin sovelluksiin mutta laajentaa nyt uusien sovellusten kehittämiseen reaaliaikaisen IoT-alustansa kautta. Yrityksen elektroaktiivisia ferroelektreettiantureita ja anturimateriaaleja käytetään myös paperikoneissa, urheiluvälineissä, musiikki-instrumenteissa, kosketuksen tunnistamiseen ja älyrakennuksissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017