Palvelumuotoilu osaksi IoT-toteutuksia

Etteplan laajentaa palvelumuotoiluosaamistaan voimakkaasti uudenlaisiin IoT-toteutuksiin. Toiminta keskittyy Etteplanissa omalla brändillä toimivaan Soikeaan, jonka yhtiö osti viime vuonna. Jyväskylästä lähtöisin oleva Soikea on laajentanut toimintaansa ja avannut uuden toimiston Vallilaan, Helsinkiin.

Suunnittelun yhdistäminen asiakkaan liiketoiminnan ymmärrykseen ja loppukäyttäjän näkökulmaan avaa Etteplanin mukaan aivan uusia mahdollisuuksia esimerkiksi teollisuuden digitaalisten ratkaisujen ja palvelujen kehittämiseen.

’’Palvelumuotoilun ja insinööriosaamisen liitto mahdollistaa parempien ratkaisujen toteuttamisen ja osaltaan varmentaa asiakkaidemme menestyksen’’, kertoo Kari Liuska , sulautetut järjestelmät ja IoT -liiketoiminnasta vastaava johtaja Etteplanista.

Investoiminen palvelumuotoiluun ja käyttökokemussuunnitteluun tuominen vahvemmin mukaan tuo Etteplanin mukaan yritykselle kilpailuetua markkinoilla. Palvelumuotoilu rikastaa yrityksen mukaan perinteistä insinöörisuunnittelua.

Palvelumuotoilun avulla pystytään yrityksen mukaan keskittymään olennaiseen ja rakentamaan ratkaisuja, jotka ovat teknisesti toimivia, helppokäyttöisiä ja asiakkaan liiketoimintaan sopivia.

’’Esimerkiksi teollisuuden laitetoimittajille tehtävässä käyttöliittymäsuunnittelussa täytyy varmistaa, että ratkaisut toimivat tehokkaasti kaikissa olosuhteissa sekä laitetta operoivan työntekijän että asiakkaan liiketoiminnan kannalta’’, sanoo Soikean liiketoimintajohtaja Anssi Kuoppala .

Käyttöliittymäsuunnittelun lisäksi palvelumuotoilu integroituu Etteplanilla teollisuuden digitaalisiin palveluihin sekä IoT:n mahdollisuuksien hyödyntämiseen liiketoimintalähtöisesti. Kuoppalan mukaan palvelumuotoilun hyöty on lähestymistavassa.

Perinteinen tekninen näkökulma ohjaa Kuoppalan mukaan pohtimaan, mitä ja miten pystytään mittaamaan, mutta liiketoiminnan kannalta on olennaisempaa kysyä miksi ja millaisia hyötyjä on saavutettavissa.

Kuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017