Suomalaisteekkareille insinööripalkinto

Tanskalainen Danfoss on myöntänyt Tampereen teknillisen yliopiston teekkareille Tommi Reinikalle ja Roni Luhtalalle 10 000 euron arvoisen Engineering Tomorrow -palkinnon. Heidän aurinkovoimalaprojektinsa koski toimilaitteiden ja sähköverkon välistä sähköistä värähtelyilmiötä eli harmonista resonanssia.

Tanskalaisen Danfossin Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto on suunnattu lahjakkaille insinööritieteiden opiskelijoille, jotka opintojensa kautta ovat luoneet uusia työskentelytapoja älykkäiden kaupunkien, energiatehokkuuden ja sähköverkkojen optimoinnin parissa.

Vuoden 2017 Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto myönnettiin Tampereen teknillisestä yliopistosta  äskettäin diplomi-insinööreiksi valmistuneille Tommi Reinikalle (kotoisin Tampereelta) ja Roni Luhtalalle (kotoisin Isostakyröstä) heidän aurinkovoimalaprojektistaan.

Toista kertaa jaettavan, 10 000 euron arvoisen stipendin myönsi Danfossin pääomistajiin kuuluva Bitten ja Mads Clausenin säätiö. Mads Clausen oli Danfossin perustaja. Stipendin tarkoituksena on rohkaista ja tukea tulevaisuuden insinöörejä.

Tänä vuonna stipendin saajiksi oli ehdolla yhdeksän projektia kolmesta yliopistosta: Etelä-Tanskan yliopistosta, Aalborgin yliopistosta ja Tampereen teknillisestä yliopistosta. Tunnustuspalkinto perustettiin viime vuonna – tuolloin palkintosumma oli 50 000 Tanskan kruunua.

Ensimmäiset palkinnonsaajat olivat Etelä-Tanskan yliopiston ohjelmistotekniikan opiskelijat Almir Mehanovic ja Emil Rømer, jotka projektissaan käyttivät tilastollisia menetelmiä ja koneoppimista rakennusten energiankulutuksen ymmärtämiseksi ja hallitsemiseksi.

Danfoss tuli Suomeen aiempaa voimallisemmin vuonna 2014, kun maahantuonnin lisäksi yritys osti taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin.

Kuva: Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinnon voittajat Roni Luhtala (vas.) ja Tommi Reinikka (oik.) Danfossin väistyvän toimitusjohtajan Niels B. Christiansenin kanssa Danfossin pääkonttorissa Tanskan Nordborgissa. Kuva: Glenn Simonsen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017