Volvoihin sähkömoottorit – vuodesta 2019 alkaen

Volvo aikoo liittää parin vuoden päästä kaikkiin uusiin autoihinsa sähkömoottorit. Volvolla se merkitsee pelkästään polttomoottorilla varustettujen autojen aikakauden loppua ja nostaa sähköistämisen yrityksen liiketoiminnan keskiöön. Pääosassa ovat hybridimallit, mutta myös täyssähköautot.

Volvon ilmoitus on yksi autoteollisuuden merkittävimmistä siirroista kohti sähköistämistä. Se korostaa, kuinka reilu vuosisata polttomoottorin keksimisen jälkeen sähköistys aloittaa uuden luvun autoilun historiassa.

Volvo esittelee mallistossaan vuodesta 2019 alkaen vain sähköistettyjä autoja, kuten täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. ’’Voit jatkossa valita minkä tahansa Volvo -auton sähköistettynä versiona, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Autonvalmistaja lanseeraa myös viisi täyssähköautoa vuosien 2019 ja 2021 välillä. Kolme niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita.

Volvo ladattavat hybridit perustuvat yrityksen CMA- ja SPA-alustoihin.

Täysin polttomoottoriautoja Volvo ei hylkää, koska täyssähköautojen lisäksi tarjolle tulee bensiini- ja diesel-plug-in-hybridejä sekä kevythybridejä (48 volttia).

Volvo ilmoittaa poistavansa asteittain  pelkkää polttomoottoria käyttävät autot tuotannosta. Ne korvataan uusilla malleilla, joissa on sähköistämistoimintoja.

Volvo on ilmoittanut jo aiemmin että se aikoo myydä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. ”Aiomme myös saavuttaa tavoitteemme’’, Volvon Samuelsson toteaa.

Nykyisin kiinalaistaustaisen Volvon päätös on jatkoa yrityksen aiemmalle ilmoitukselle, jonka mukaan Volvo muuttaa Polestarin erilliseksi urheilullisten sähköautojen merkiksi. Polestarin johtoon on nimitetty Volvon designjohtaja Thomas Ingenlath.

TAUSTAA: Volvon on omistanut vuodesta 2010 alkaen kiinalainen Zhejiang Geely Holdingin (Geely Holding). Volvojen henkilöautobisnes oli aiemmin osa ruotsalaista Volvo Groupia. Amerikkalainen Ford Motor Company osti sen vuonna 1999. Geely Holding osti Volvon vuonna 2010.

Volvolla oli joulukuussa 2016 yli 31 000 työntekijää eri puolilla maailmaa. Volvon pääkonttori sekä tuotekehitys-, markkinointi- ja hallintotoiminnot sijaitsevat pääasiassa Göteborgissa, Ruotsissa. Volvon Kiinan pääkonttori sijaitsee Shanghaissa.

Volvon päätuotantolaitokset ovat Göteborgissa, Belgian Gentissä sekä Kiinan Chengdussa ja Daqingissa. Moottorit valmistetaan Ruotsissa ja Kiinassa sekä korikomponentit Ruotsin Olofströmissä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017