Video: Armeija ostaa lisää ohjelmistoradioita

Puolustusvoimat hankkii oululaiselta Bittiumilta lisää ohjelmistoradion radio-osia ja reitittimiä. Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tekemään puitesopimuksen. Katso videolta miten Bittiumin ohjelmistoradio toimii.

Puolustusvoimissa hankittavien ohjelmistoradion TAC WIN -tuotteiden avulla radiojöärjestelmien teknisiä ominaisuuksia voidaan muutta ohjelmistojen avulla.

Bittiumilta hankittavilla radio-osilla ja reitittimillä laajennetaan taktista tiedonsiirtoverkkoa niin maa-, meri- kuin ilmavoimissakin. Kuva: Bittium

Puolustusvoimissa ohjelmistoradioteknologiaa ollaan ottamassa asteittain käyttöön. Tekniikan kehitys alkoi Merivoimissa 1990-luvulla. Suomella on oululaisen Bittiumin lisäksi merkittävää kansallista alan tutkimus- ja tuoteosaamista.

Puolustusvoimien puitesopimus kattaa toimitukset vuosille 2018-2020. Sopimuksen arvonlisäverollinen enimmäisarvo on noin 37 miljoonaa euroa ja sen työllistävä vaikutus kotimaassa on noin 50 henkilötyövuotta.

Puitesopimus tulee olemaan jatkoa Bittiumin ja Puolustusvoimien useita vuosia kestäneelle yhteistyölle johtamisjärjestelmän tiedonsiirtoverkkojen uudistusta, jossa taktisen tiedonsiirron yhteydet toteutetaan oululaisyrityksen TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmällä.

TAUSTAA: Bittiumin Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) tarjoaa laajakaistaisen IP-yhteyden liikkuviin viestiasemiin ja johtamispaikkoihin. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen, sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Ohjelmistopohjaisuuden ansiosta järjestelmä on helposti päivitettävissä, mikä mahdollistaa sen kehittämisen sekä ylläpidon kustannustehokkaasti sen koko elinkaaren ajan.

LISÄÄ: Bittium TAC WIN (LINKKI) ja video (LINKKI) järjestelmän toiminnasta Uusiteknologia.fi:n uutisessa (LINKKI).

Kuva: Bittium

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!