Nokia yhteistyöhön kiinalaisyritysten kanssa

Nokian ja China Huaxin sopimus Nokia Shanghai Bell -yhteisyrityksen perustamisesta toteutuu. Samalla Nokia uutisoi sopineensa patentoinnista ja yhteistyöstä kiinalaisen kännykkävalmistaja Xiaomin kanssa.

Nokian ja China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Centerin yritysjärjestely Nokia Shanghai Bell -yhteisyrityksen perustamiseksi on saatu päätökseen. Lopullinen sopimus integraatiosta allekirjoitettiin ja julkistettiin 18.5.2017.

Sopimuksen voimaantulo merkitsee Nokia Shanghai Bellin toimintojen virallista aloittamista. ASB ja Nokian Kiinan liiketoiminta ovat tosin käytännössä toimineet jo yhtenä yksikkönä siitä lähtien, kun väliaikainen operatiivinen sopimus allekirjoitettiin tammikuussa 2016.

NSB:n tutkimus- ja kehitystoiminta tulee olemaan erottamaton osa Nokian maailmanlaajuista tutkimus- ja kehitysyhteisöä. Yhteensä yhteisyrityksessä tulee olemaan noin 16 000 työntekijää, joista 10 000 työskentelee tutkimuksen parissa kuudessa eri tutkimus- ja kehitysyksikössä Kiinassa

Patenttisopimus Xiaomin kanssa

Nokia on sopinut patenteista myös kiinalaisen Xiaomi-kännykkävalmistajan kanssa. Xiaomi-sopimuksen tekee mielenkiintoiseksi, että yritys kilpailee kännyköissä myös Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin kanssa. HMD sopi vasta Zeissin kanssa optiikkan kehittämisestä kännyköihin.

Nokian ja Xiaomin patenttisopimus kattaa kännykkätekniikoiden lisäksi yhteistyötä verkkotekniikoiden osalta. Mukana on niin optiset ratkaisut, uusi Nokian PF4-reitinpiiri, IoT-ratkaisut, virtuaalitodellisuus ja tekoäly.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!