Kännykkäverkko joutui varavoiman varaan

Kännykkäverkon toiminnan perusteet tulivat esille viikko sitten Espoossa kun DNA:n ja Elisan matkapuhelinverkot joutuivat vaikeuksiin Tapiolassa sijaitsevan jäähallin sähköjen katkettua. Syynä oli Espoo Areena –halliyhtiön maksamattomat sähkölaskut.

Sähkönpuute aiheutti ongelman matkapuhelinverkoille Espoon Tapiolan alueella. Hallin katolla olevat tukiasemat lopettivat toimintansa. Yrityksen ongelmaa laajensi, että alueen siirtoyhteyssolmupiste lakkasi myös toimimasta sähköjen katkaisussa. Ensimmäisenä tapahtumasta kertoi jääkiekkosivusto Etusivu.com.

DNA korjasi oman tuomalla halliin oman polttomoottorikäyttöisen sähköaggregaatin. ”Päivistä ja viikoista tällaisen ratkaisun kanssa puhutaan. Emme pysty loputtomasti ylläpitämään järjestelyä, jossa alihankkijamme joutuu kuuden tunnin välein käydä täyttämässä aggregaatin polttoainesäiliöitä”, DNA:n radioverkosta vastaava johtaja Jarkko Laari sanoo aamun Helsingin Sanomien jutussa.

Espoon kaupunki on pyytänyt aamun Helsingin Sanomien mukaan jo selvitystä halliyhtiöltä. Espoon kaupunki toimii Tapiolan monitoimiareena Oy:n yhteistyökumppanina. Metro-areenan päähallia ja Tapiolan harjoitusjäähallia käyttävät Espoo Unitedin jääkiekko- ja koripallojoukkueet. Tapiolan monitoimiareena Oy:n pääomistaja Jussi Salonoja toimii pääomistajana niin ikään Espoo Unitedissa.

LISÄÄ: Jatkoaika.comin uutinen (LINKKI)) ja Helsingin Sanomien uutinen (LINKKI)

Kuvituskuva: DNA

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017