Virtuaalitodellisuus vie viittä suomalaisyritystä

Keväällä Helsinkiin perustettu kansainvälinen yrityskiihdyttämö Nordic VR Startups on viimeistellyt hakunsa. Siinä lähes 70 ehdokkaan joukosta valittiin mukaan kuusi yritystä, jotka kehittävät virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) innovaatioita. Pohjoismaisella tasolla ohjelmaan osallistuu viisi suomalaisyritystä ja yksi ruotsalaisyritys.

Nordic VR Startupsin hakukierroksen arviointivaiheessa painottui erityisesti VR- ja lisätyn todellisuuden AR-teknologian hyödyntäminen. Muita valintapäätökseen vaikuttaneita kriteerejä olivat muun muassa yritysten vahvat tiimit ja kansainväliset standardit täyttävä osaaminen.

Nuoret yrittäjät haluavat VR/AR-teknologian yhä useamman ulottuville. ”Suomalainen VR- ja AR-kenttä kiinnostaa myös muita pohjoismaisia alan uusia yrityksiä”, toteaa Nordic VR Startupsin ja Nordisk Filmin johtoon kuuluva Suman Rath.

Suomesta Nordic VR Startups -ohjelmaan valittiin jaettaviin AR-sisältöihin erikoistunut Immersal, VR-sisältövetoisia pelihalleja kehittävä Virva VR ja virtuaalitodellisuuspelejä kehittävät Catland, Evocat Games sekä HipFire Games. Ruotsista mukaan valittiin VR/AR-pohjaisiin mainosratkaisuihin keskittyvä Advrty. Yhteensä yritykset työllistävät noin 30 henkeä.

TAUSTAA: Nordic VR Startups on japanilaisen peliyhtiö gumi Incin ja Nordisk Filmin yhteisyritys ja VR/AR-teknologiayhtiöitä kiihdyttävä kehitysohjelma. Tavoitteena on nostaa lupaavia pohjoismaisia VR:ään ja AR:ään erikoistuneita kasvuyrityksiä kohti globaalia markkinaa. gumi Inc. on vuonna 2007 perustettu, Tokion pörssissä listattu globaali mobiilipelien julkaisija ja kehittäjä, jolla on toimintaa Ranskassa, Koreassa, Singaporessa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa.

LISÄÄ: VR Startup (LINKKI)

Kuvituskuva: Hololens, Microsoft

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!