Suomalainen elektroniikkayritys laajentaa – kymmeniä uusia työpaikkoja

Kysynnän kasvu kiihdyttää rakenteellisen elektroniikan TactoTekiä. Oululaisyritys laajentaa tuotantoaan Oulunsalon uusissa tiloissa.  Samalla yritys kasvattaa henkilöstöään nykyisestä reilusta 60:sta lähemmäs sataa vuoden loppuun mennessä.

Uusi toimipiste sijaitsee Oulun lentokentän kupeessa Oulunsalon uuden teknologian bisnestalo Future Factory Business Parkissa. Tilat on suunniteltu ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan valmistusta ajatellen. Ne mahdollistavat laajentumisen  myös jatkossa.

”Vuoden 2016 alussa projektien määrä alkoi kasvaa merkittävästi. Tämä enteili tarvetta laajentaa tuotantokapasiteettia ja palkata lisää työntekijöitä, joten aloimme kartoittaa isompia toimitiloja”, sanoo Tactotekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

Oululaisyritys muuntaa perinteiset elektroniset tuoterakenteet IMSE-ratkaisuiksi yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Yritys suunnittelee ja valmistaa tuotteiden massatuotantovalmiit prototyypit, joiden avulla kappaleen rakenne ja toimivuus optimoidaan. Samalla määritellään käytettävät materiaalit ja prosessiparametrit.

Massatuotannosta vastaa tuotteesta riippuen joko TactoTekillä tai heidän lisenssivalmistajilla. Suunnittelu- ja tuotantoprosessin eri vaiheiden tiiviin yhteistyön ansiosta asiakkaan tuote saadaan nopeasti optimoitua massatuotantoon.

Uusiteknologia 2/2016.

“Toimitila kattaa IMSE-tuotantoprosessin kaikki vaiheet pintagrafiikoiden ja elektroniikan painamisesta elektronisten komponenttien ladontaan, kappaleen muovaukseen sekä ruiskuvaluun. Lisäksi ISO 7 -luokan mukainen puhdastilamme vastaa asiakkaiden laatuvaatimuksiin”, kertoo TactoTekin tuotannosta ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Marko Suo-Anttila.

TactoTek on saanut laajaa rahoitustukea tuotantolinjan rakentamiseen ja tuotannon käynnistämiseen. Tukea ovat antaneet esimerkiksi Euroopan aluekehitysrahasto sekä Euroopan Unionin tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelma.

TactoTekin rahoittajia ovat pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, kiinalainen Leaguer VC, Faurecia Ventures, VTT Ventures, Tekes, EU:n Horisontti 2020 -ohjelma sekä yksityiset enkelisijoittajat.

LISÄÄ: Aiempia Tactotek-uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja artikkeli TactoTekin IMSE-tekniikasta Uusiteknologia 2/2016-lehdessä (LINKKI, näköislehden artikkeli). Tässä myös muita suomalaista elektroniikkatuotantoa koskevia Uusiteknologia.fi:n uutisia (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017