Näe nanosatelliitti rekassa – kiertue alkaa 15.9 Espoosta

Syys-lokakuussa 2017 Suomea kiertää esittelyrekka, joka esittelee nanosatelliitteja ja avaruuden olosuhteita. Rekan sisällä on pieni puhdastila, missä yleisön edustajat pääsevät kokoamaan itse satelliittia.

Kiertue on laajempi kuin koskaan, sillä se kattaa 22 paikkakuntaa eteläisestä Suomesta Ivaloon saakka. Matka alkaa Otaniemestä 15.9. ja päättyy erikoiskiertueeseen Espoossa 17.–19.10.2017.  Suuri osa rekan sisällöstä tulee olemaan esillä myös näyttelykeskus WeeGeen ala-aulassa marraskuusta 2017 huhtikuuhun 2018.

Aalto-yliopiston Suomi100-satelliitti on tarkoitus saada valmiiksi elokuuksi ja lähettää avaruuteen joulukuussa.Uuden nanosatelliitinrunkorakenteessa käytetään uudenlaisia 3D-tulostettuja osia, jotka voivat tehdä rakentamisesta vastaisuudessa aiempaa helpompaa ja edullisempaa.

Avaruusrekan kiertue starttaa

Avaruusmatka 2017 -teemalla varustettu erikoisrakenteinen avaruusrekka kiertää Suomi 100 -juhlavuoden sekä Suomi 100 -satelliitin merkeissä Suomea. Avaruusrekkaan pääsee Espoossa peräti neljällä pysäkillä.

Avaruusrekan kiertue alkaa Espoon Otaniemestä 15.9. Pysäkeille parkkeeraa myös Espoon kaupunkitapahtumien Kulttuurikontti, jossa hauskaa puuhaa robottityöpajojen parissa. Otaniemen ja Leppävaaran pysäkkien välissä rekka käy 22 paikkakunnalla eteläisimmästä Suomesta aina Lappiin saakka.

Avaruuskiertueen pysäkit Espoossa aina klo 10-18.

SYYSKUU

Pe 15.9. Otaniemi, Alvarin aukio, Otakaari 1

LOKAKUU

Ti 17.10. Leppävaara, Viaporintori, Leppävaarankatu 5
Ke 18.10. Espoon keskus, Siltatori, Kamreerintie 3
To 19.10. Matinkylä, Piispanaukio, Piispansilta 10

Avaruusrekassa saa tuoretta tietoa avaruudesta ja avaruustekniikasta. Rekassa on simulaattoreita, joilla kävijät pääsevät kokemaan ja näkemään avaruuden olosuhteita.

Rekassa kerrotaan Otaniemessä valmistettavasta Suomi 100 -satelliitista ja sen avaruussäähän liittyvästä tutkimuksesta. Siellä on myös pieni puhastila, jossa voi tehdä oman  satelliittin, joka pääsee avaruuden sijaan vain maistamaan avaruudellisia olosuhteita stratosfääriin.

LISÄÄ: Suomi 100 -avaruusrekka (LINKKI)  ja aiemmat satelliittiuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Suomi100satelliitti.fi (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!