Näe nanosatelliitti rekassa – kokoa oma

Syys-lokakuussa 2017 Suomea kiertää esittelyrekka, joka esittelee nanosatelliitteja ja avaruuden olosuhteita. Rekan sisällä on pieni puhdastila, missä yleisön edustajat pääsevät kokoamaan itse satelliittia.

Kiertue on laajempi kuin koskaan, sillä se kattaa 22 paikkakuntaa eteläisestä Suomesta Ivaloon saakka. Matka alkaa Otaniemestä 15.9. ja päättyy erikoiskiertueeseen Espoossa 17.–19.10.2017.  Suuri osa rekan sisällöstä tulee olemaan esillä myös näyttelykeskus WeeGeen ala-aulassa marraskuusta 2017 huhtikuuhun 2018.

Aalto-yliopiston Suomi100-satelliitti on tarkoitus saada valmiiksi elokuuksi ja lähettää avaruuteen joulukuussa.Uuden nanosatelliitinrunkorakenteessa käytetään uudenlaisia 3D-tulostettuja osia, jotka voivat tehdä rakentamisesta vastaisuudessa aiempaa helpompaa ja edullisempaa.

LISÄÄ: Suomi 100 -avaruusrekka (LINKKI)  ja aiemmat satelliittiuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Suomi100satelliitti.fi (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!