Langaton IoT-verkko liikerakennuksiin

Rakennusyhtiö NCC ja virolainen Tuteco Solutions tuovat langattoman anturi- ja toimilaiteverkon liikerakennuksiin. Ensimmäinen järjestelmä otetaan käyttöön keväällä 2018.

NCC:n ja Tuteco Solutionsin huoneohjausjärjestelmän avulla voidaan toteuttaa toimilaite- ja anturiliitynnät ohjainlaitteisiin. Uusi ratkaisu poistaa perinteisen huonesäädinyksikön tarpeen. Käyttäjän käyttöliittymä voidaan räätälöidä nopeasti kiinteistön tarpeet huomioiden ja parantaa käyttäjäkokemusta, lupaa NCC tiedotteessaan.

’’Tämän kaltainen kehitysyhteistyö tulee viemään rakentamisen seuraavalle digitalisaation tasolle ja mahdollistamaan erilaisten kiinteistön- ja taloteknisten palvelujen integroimisen monipuolisiksi palvelukokonaisuudeksi loppukäyttäjille’’, kertoo virolaisen Tutecon johtaja Jussi Vartiainen.

Järjestelmän älykkyys sijaitsee pilvipalvelussa, josta käsin tilakohtaiset ohjaimet saavat tietonsa reaaliaikaiseen itseoppivaan säätöön. Hallintajärjestelmä kerää reaaliajassa telemetriatietoja kiinteistöstä ja tallentaa tiedot pilveen edelleen analysoitavaksi ja käsiteltäväksi.

Järjestelmää kehitetään käyttäjäystävällisyyden, itseoppivan automaattisen säädettävyyden sekä muuntojoustavuuden parantamiseksi. Järjestelmän luvataan olevan yhteensopiva muidenkin laitetoimittajien ratkaisujen kanssa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017