Jättitabletti voi korvata television – hoivakodeissa

Suomalaisyrityksen 65 tuuman jättitabletti voi toimia television lisäksi tietokoneena tai videopuhelimena. Hoivakotiketju Attendo on ottanut jättinäytön käyttöön Lohjalla ja aikoo tuoda laitteet eri puolilla Suomea sijaitseviin hoivakoteihinsa.

Alkuvaiheessa Attendo pilotoi Yetitabletteja 10:ssa hoivakodissa Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Heinolassa, Ylöjärvellä, Kouvolassa, Kuopiossa, Mäntyharjulla, Porissa ja Kemiönsaaressa. Lopullisista jatkohankinnoista päätetään saatujen kokemusten myötä.

Yetitablet on startup-yritys Kuori Oy:n kehittämä taulu-tv:n kokoinen Android-tabletti. Attendolle saapuvat tabletit ovat 65-tuumaisia, joten Yetitablet korvaa tv:n hoivakodeissa ja tuo lisäksi monia lisätoimintoja ikääntyneiden käyttöön.

”Yetitabletin kehitysvaiheessa emme edes arvanneet, miten monipuolinen työkalu se on”, kertoo Kuori Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokelainen.

Attendo haluaa kokeilla laajemminkin uusia tekniikoita hoitokodeissaan. Ennen Yetitablettia Attendo on kierrättänyt hoivakodeissa hankkimaansa hoivarobotti Lydiaa.

Uudenlaisen jättitabletin Yetin osalta kehitystyö veo idean isän Jarkko Jokelaisen (kuvassa) mukaan ensimmäisestä suunnittelusta massatuotantovalmiuteen noin kaksi vuotta. ”Prosessi oli todella pitkä ja työläs. Usko meinasi loppua monta kertaa. Näistä ei voi lukea yrittäjyysoppaista eli miten suunnittelet laitteen, jolla voit lähteä kilpailemaan maailman suurimpien yritysten kanssa”, kertoo Jarkko Jokelainen.

 

Suomessa laitteiden jakeluketjusta vastaa Anglo-Nordic, mutta tablettikehittäjän tavoite on saada suomalaisinnovaatio laajemminkin kansainvälisille markkinoille.

Kuva: Yetin kehittäjä Jarkko Jokelainen.

Päivitetty 18.7.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!