Ennätysmäärä aurinkosähköjärjestelmiä verkkoon

Aurinkosähkön pientuotanto sähköyhtiö Carunan verkkoalueella jatkaa kasvuaan. Yhtiön verkkoon on liitetty tänä vuonna jo 707 aurinkosähköjärjestelmää. Voimakasta innostusta pientuotantoon esiintyy Carunan mukaan erityisesti kotitalouksien keskuudessa.

Carunan sähkönsiirtoverkkoon liitettyjen aurinkosähköjärjestelmien määrä on tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla noussut jo samoihin lukemiin kuin viime vuoden aikana yhteensä.

Pientuottajista 90 prosenttia on kotitalouksia ja loput yrityksiä. Suosituimpia paneelit ovat Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Pientuotannon aloittaminen on entistä helpompaa, sillä maankäyttö- ja rakennuslakiin tuli muutoksia toukokuun alusta lähtien.

Uudistuneen lain mukaan muiden kuin kaupunkikuvaan tai ympäristöön merkittävästi vaikuttavien aurinkopaneelien ja -keräimien asentaminen ja rakentaminen voidaan lähtökohtaisesti toteuttaa ilman kunnan myöntämää toimenpidelupaa.

Carunan sähkönsiirtoverkossa on tällä hetkellä yhteensä 1 830 aurinkosähköntuottajaa. Aurinkosähkön tuotantoteho on 12,6 MW, joka tarkoittaa noin 50 000 aurinkopaneelia ja vastaa noin 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Kuvituskuva: Prysmian

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!