Video: Uusi Nokia-elokuva tulee teattereihin syyskuussa

Suomalainen kännykkäteollisuus pääsee valkokankaalle. Uusi Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina saa ensi-illan syyskuun lopulla elokuvateattereissa. Dokumentin on ohjannut Arto Koskinen.

Suomessa julkaistiin vuosikymmenen alussa monia historia- ja muistelmateoksia. Nyt vuorossa ovat dokumenttielokuvat, joita on tulossa useita. Uusin on syyskuun 29. päivä teattereihin tuleva Arto Koskisen dokumenttielokuva Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina. Edellinen ”Hyvän viestin tuojat” dokumenttielokuva esitettiin nettielokuvana ja DVD-jakeluna viime vuoden lopulla.

Koskisen Nokia-elokuvassa tarina aukeaa  keksijöiden ja insinöörien näkökulmasta – niiden ihmisten kertomana, jotka työskentelivät yhtiössä alusta alkaen, kukoistuksen aikana ja lopun häämöttäessä.

Vaikka ensimmäistä varsinaista matkapuhelinta (NMT) kehitettiin yhteispohjoismaisena projektina oli Suomi tässä  teknologiassa jo silloin maailman huippujen joukossa.

Suomen teollistuessa voimakkaasti ja elintason noustessa 60-70-luvuilla Posti-ja lennätinlaitos ja paikalliset puhelinosuuskunnat kasvoivat ripeästi ja televiestintä vahvistui. Maailmalla kännykkä oli uutta ja kasvu vei Nokian maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Uuden elokuvan on tuottanut Illume Oy ja sen levityksestä vastaa Pirkanmaan elokuvakeskus. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Elokuva on saanut tukea Elokuvasäätiöltä.

Suunnitteilla on Suomessa muitakin Nokiaa käsitteleviä dokumenttielokuvia. Esimerkiksi Maarit Lallin Nokia – made in Finland -työnimellä kulkeva pitkä elokuva, joka on saanut  jo tuotantotukea Suomen elokuvasäätiöltä.

LISÄÄ: Nokia Mobile matkapuhelimen tarina videoesittely (LINKKI) ja linkki Hyvät viestin tuoja -elokuvan uutiseen Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja lista (LINKKI) Nokia-historiikkikirjoista sekä linkki Yleisradion Nokia – Suomen suurin tarina -kuunnelma-sarjaan (LINKKI).

Päivitetty 11.8.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017