Microsoft etsii seuraavaa menestyjää – Suomesta mukana 18 yritystä

Microsoftin Turbopump-kiihdytysohjelmaan on valittu 18 suomalaista ohjelmisto-startupia. Mukana on tekoälyä, IoT:tä, lisättyä todellisuutta ja erilaisia palveluideoita Yksi mukana olevista on valmistavan teollisuuden yhteistyöalusta Jakamo.

Microsoftin Turbopump-ohjelmaan valittuja startupeja yritykiä yhdistävät kovat kasvu- ja kansainvälistymistavoitteet. Suurimmalla osalla on jo vakiintunutta liiketoimintaa Suomessa.

”Kiinnostus Turbopumpia kohtaan on ollut suurta ohjelman kevään lanseerauksesta lähtien, ja ohjelmaan hakeneiden tiimien taso oli todella kova”, kertoo Microsoftin Turbopump-ohjelman vetäjä Toni Perämäki.

Turbopump-ohjelman tarkoituksena on tukea yritysten kasvua ja kansainvälistä laajentumista Microsoftin asiakas- ja kumppaniverkoston avulla sekä auttaa yrityksiä myynnin ja myyntiprosessien kehittämisessä.

Yksi näistä yrityksistä on teollisuusyritysten tuotantoketjuja ja tiedonjakoa kehittävä Jakamo.

’’Microsoftin digitaalisen liiketoiminnan ekosysteemin tukemana voimme yhdessä kumppaneidemme kanssa vauhdittaa teollisuusyritysten digitalisaatiota ja tuoda mahdollisimman suuren lisäarvon niiden toiminnalle’’,  kertoo Jakamon CMO Jarl Matti Anttila.

Jakamon lisäksi ohjelmaan on valittu Suomesta Apped, Congrid, Crowst, Emergence, Etsimo, Fourdeg, Giosg, HappySignals, Liid, Oikian, Powermemo,.Stereoscape, TidyCMS, TrainEngage,.Treamer, Valossa ja XMLDation.

Mukaan valittujen startupien joukossa on niin tekoäly-, IoT-, virtuaali- kuin perinteisempiäkin digitaalisia teknologioita hyödyntäviä yrityksiä. Ne tarjoavat tuotteita ja palveluita muun muassa rakennusteollisuuteen, logistiikan seurantaan, asiakaspalveluun ja markkinointiin.

Elokuussa käynnistyvän koulutusjakson jälkeen startupeista 5–8 valitaan ohjelman seuraavaan vaiheeseen, joka huipentuu lokakuussa kahden viikon intensiivijaksoon Tukholmassa.

Loppupeleissä startupit tapaavat potentiaalisia asiakkaita sekä tiimeistä kiinnostuneita pääomasijoittajia. Tiimejä ovat tukemassa Microsoftin lisäksi muun muassa pääomasijoitusyhtiöt Northzone, Superhero Capital, EQT Ventures, Inventure, Helsinki Ventures ja NordicMakers, markkinointi- & PR-toimisto San Francisco sekä startup-keskus Epicenter Stockholm.

LISÄÄ:  Turbopump-ohjelma ja mukaan valitut suomalaisyritykset (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!