Video: Tiukka kopterikisa

Elisa järjestää tietokonetapahtuma Assemblyn yhteydessä pienkoptereiden lennätyskisan. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävää kisaa voi seurata paikan päältä, mutta myös verkkovideona myöhemminkin.

Kauko-ohjattavien pienlennokkien ja nelikoptereiden suosio kasvaa kovaa vauhtia. Niitä sovelletaan yhä monipuolisempiin käyttötarkoituksiin. koptereilla myös kisataan, ja muiden e-urheilun muotojen ohella laji lisää suosiotaan.

Elisan viime vuonna jo järjestämä EDRL-kilpailu oli aikansa suurin sisätiloissa käyty drone-kisa Suomessa. Huomiseen Assembly-tietokonetapahtuman osakilpailuun saapuu Elisan tiedotteen mukaan osallistujia ulkomaita myöten.

Tämänvuotinen liiga muodostuu neljästä osakilpailusta, joista kilpailijat keräävät pisteitä.

Korkeimman kokonaispistemäärän kerännyt valitaan voittajaksi vuoden viimeisen osakilpailun päätteeksi.

Odotettavissa on edelliskerran tapaan  vauhtia ja jännitystä, kun lennokeilla kisataan radalla, joka rakentuu savu- ja valoefektien varaan muuten pimeässä tilassa.

Radan suorilla osuuksilla koptereiden nopeus voi nousta jopa sataan kilometriin tunnissa, kun kisaajat pyrkivät selvittämään radan mahdollisimman nopeasti.

Tietokonefestivaali alkoi

Tänään torstaina Helsingin Messukeskuksessa alkanut Assembly on yksi Euroopan suurimmista tietokonefestivaaleista. Sitä on järjestetty vuodesta 1992 lähtien. Tietokoneharrastajien Assembly-festivaalin juuret ovat grafiikkademoissa ja peleissä, mutta viime vuosina myös e-urheilu on ollut vahvemmin läsnä.

Kopterikisan lisäksi tänä vuonna mukana on virtuaalitodellisuutta ja lisätyn AR-todellisuuden tarjontaa. Tapahtumaa voi seurata verkossa Assembly-televisiokanavan nettilähetteenä. Tapahtuma jatkuu lauantaihin 6.8.2017 asti.

Lisää: Elisan EDRL-kopterikisa(LINKKI), aikataulu (LINKKI) ja Assemblyn nettiTV (LINKKI). Kopteritapahtuma videoidaan 4.8.2017 klo 20.00 – 22.00  Elisa Viihde-, Twitch.tv- ja Fanseat-kanavilla. LISÄYS: Twitch.tv:n EDRL-videokuvaa 4.8.2018 kisasta (LINKKI).

Kuvat: DJI ja Elisa

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!