Toyota tutkii robottiautojen turvallisuutta

Autonvalmistaja Toyota aloittaa Yhdysvaltain tutkimuskeskuksessaan useita robottiautoihin liittyviä tutkimushankkeita. Tarkoitus on tutkimia esimerkiksi itsenäisesti liikkuvien ja toisiinsa kytkettynä olevien ajoneuvojen toimintatapoja turvallisuuden kannalta.

Toyotan hankkeet keskittyvät ajoneuvotekniikan kehittyvien teknologioiden mahdollisuuksien ja haasteiden tutkimiseen. Yksitoista projektia, jotka läpi viedään kahdeksan yhdysvaltalaislaitoksen kanssa, aloittavat viisivuotisen CSRC Next-ohjelman, joka tähtää tulevaisuuden liikenneratkaisujen turvalliseen käyttöönottoon.

Toyotalla on Yhdysvalloissa turvallisuuden tutkimukseen keskittynyt tutkimuskeskus, Toyota’s Collaborative Safety Research Center (CSRC).  Tutkimushankkeet keskittyvät selvittämään, millaisia vaikutuksia moderneilla ratkaisuilla on liikenteen uusille suuntauksille sekä kartoittamaan tarkasti ihmisen ja laitteiden välistä yhteistyötä.

Haasteiksi on asetettu esimerkiksi uusien turvajärjestelmien, kuten automaattisen hätäjarrutuksen ja kuljettajan viretilanvalvonnan tuomien ajokäytösmuutosten analysointi.

”Itsenäisesti ja toisiinsa etäyhteydellä kytkettyinä liikkuvien ajoneuvojen mahdollistavat teknologiat ovat vain alkusoittoa sille murrokselle, joka liikenteessä tulee tapahtumaan”, toteaa CSRC:n johtaja Chuck Gulash.

Nyt aloitettu CSRC Next -ohjelma tukeutuu laitoksen ensimmäisten viiden vuoden aikana kerättyihin havaintoihin. Tutkimusohjelmassa suunnataan 35 miljoonaa dollaria erityisesti uudenlaisten turvajärjestelmien tutkimukseen, sisältäen esimerkiksi itsenäisesti liikkuvien ja toisiinsa kytkettynä olevien ajoneuvojen toimintatapojen tarkastelun.

LISÄÄ: Toyota Collaborative Safety Research Center (CSRC) – videot (LINKKI)

Kuva: Testaustilanne CSRC-videolta

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!