Televisiokauppa kasvussa – puolet UltraHD-malleja

Kodintekniikan kauppa kasvoi Suomessa 11,1 prosenttia vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. Parhaiten kasvoi televisiokauppa, jossa puolet ostajista päättyi uusimpaan ultra hd -teräväpiirtomalliin. Älypuhelimia ostettiin yli miljoona kappaletta.

’’Myyntiä on kasvattanut siirtyminen isompiin, yli 55 tuuman kuvaruutuihin sekä halu hyödyntää suoratoistopalveluita, kuten Yle Areena, YouTube ja Netflix’’, kertoo ETK ry:n elektroniikka-jaoston puheenjohtaja Markus Nummisalo.

Televisioiden kokonaismyynti nousi 27,1 prosenttia ja keskihinta 8,3 prosenttia, joka oli  nyt 629 euroa.

ETK:n tilastojen mukaan musiikki kuunnellaan myyntitilastojen mukaan yhä useammin älypuhelimesta. Tästä kertoo pitkään jatkunut kasvu langattomien monihuone- (20,6 %) ja bluetooth-kaiuttimien (24,7 %) sekä etenkin hifi- ja mobiilikuulokkeiden (49,7 %) ryhmissä. Tv-ääntä kohentavien soundbar- ja soundbase-kaiuttimien myynti kasvoi sekin 31,3 prosenttia.

Myös kamerakauppa on kääntynyt pitkän alamäen jälkeen pirteään nousuun. Eniten myyntiä kasvattivat peilittömät järjestelmäkamerat (54,6 %) ja peilietsinkamerat (30,9 prosenttia).

Pelittömien osuus järjestelmäkameroista on kappalemäärissä mitattuna 37,6 prosenttia ja myynnin arvon mukaan laskettuna 34,2 prosenttia.  Action-kameroiden suosio jatkoi sekin nousuaan (20,3 %).

Älypuhelimien kauppa jatkuu vilkkaana, ja niitä myytiin vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla 1 087 956 kappaletta. Kasvussa ovat niin myynnin arvo (13,6 %) kuin kappalemäärätkin (12,0 %).

Älykelloja ostettiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 88 976 kappaletta, ja kasvua nähtiin sekä myynnin arvossa (53,6 %), kappalemäärissä (17,9 %) että keskihinnassa (30,3 %). Tietokoneiden myynti kasvoi 9,6 prosenttia, mutta tablettien laski 16,5 prosenttia.

Isojen kodinkoneiden myynnissä positiivinen vire jatkuu viime vuoden hyvän kehityksen jälkeen. Kuluttajien luottamuksen kasvu omaan talouteen sekä rakentamisen nousukausi ovat siivittäneet vuoden ensimmäisen puoliskon 7,5 prosentin kasvuun.

Kuva: LG

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017