Tulostettavat 3D-kartat metroasemista

Helsingin liikennelaitos on teettänyt kaikista metron asemista 3D-tulostimella uudenlaiset opaskartat. Kohokartat on tarkoitettu etenkin näkövammaisten liikkumisen apuvälineeksi asemilla.

Kohokartat ovat yksi esimerkki 3D-tulostamisen hyötykäytöstä. Kaiken lisäksi 3D-tulostettavat kartat on suunniteltu tulostettavaksi pursotinlaitteella esimerkiksi kirjastossa tai tulostuspalvelussa.

Metroasemien 3D-mallit ovat oletuksena maksimissaan 20 cm leveitä ja korkeus vaihtelee.

Koska tulosteet ovat suhteellisen edullisia ja niitä otetaan vain tarpeen mukaan, on karttoihin myös helppo tehdä parannuksia havaittujen kehitysehdotusten mukaisesti. Karttoja pääsee myös itse lataamaan  ja tulostamaan HKL:n verkkosivulta osoitteesta www.hkl.fi >Metrolla >Metroasemat.

HKL:n asemakohtaisilla sivuilla on sekä ladattava tiedosto omalla tai kirjaston laitteella tulostukseen että linkki suoraan tulostepalveluun jos 3D-tulosteen haluaa tilata lasersintrattuna ja kotiin toimitettuna.

Kartat on laatinut 3D-ratkaisuihin erikoistunut suomalainen Versoteq-yritys, joka on toteuttanut näkövammaisten opasteita myös esimerkiksi Tikkurilan matkakeskukseen. Myös Länsimetron asemista suunnitellaan 3D-karttoja.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017