Yleiselektroniikka kasvoi yrityskaupalla

Yleiselektroniikka kasvatti myyntiään Suomen lisäksi Venäjällä ja Balttiassa. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 26 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin luku oli 18,5 miljoonaa euroa. Suomen kasvu tuli pääosin Noretron Komponentit -kaupan kautta.

Yleiselektroniikan Suomen liikevaihto kasvoi 27 prosentilla 11,5 miljoonaan euroon. Edellisenä vuonna liikevaihto oli 9,0 miljoonaa euroa.

Suomessa yrityksellä on kaksi liiketoimintayhtiötä Yleiselektroniikka ja Noretron Komponentit, jonka osake-enemmistön Yleiselektroniikka hankki tammikuussa 2017. Kauppahinta oli 1,5 miljoonaa euroa. Ostetun yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 5,1 miljoonaa euroa ja tulos 300 000.

Suomen molempien liiketoimintayhtiöiden liikevaihdot olivat ensimmäisen kuuden kuukauden aikana edellisen vuoden tasolla. Suomen segmentin suuri liikevaihdon kasvu johtui pääsääntöisesti uuden yhtiön tulosta konserniin. Tulos ennen veroja oli 236 000 euroa ja edellisen vuoden vastaavana kautena 121 000 euroa.

Yleiselektroniikan Venäjän myynnissä alkuvuosi on sujunut erinomaisesti. Euromääräinen liikevaihto kasvoi 49 prosenttia ja oli 9,2 miljoonaa euroa. Myös Baltian maissa sekä liikevaihto että kannattavuus paranivat.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!