Suomalainen tuotanto nousee

Teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 1,3 prosenttia vuoden takaisesta. Parhaiten kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuus – yli yhdeksän prosenttia. Uusia tilauksia tehdasteollisuus sai kasvavasti.

Teollisuustuotanto kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuuden lisäksi kesäkuussa kemianteollisuudessa, joka kasvoi 4,6 prosenttia vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi kolme prosenttia ja metsäteollisuudessa 1,7 prosenttia. Eniten tuotanto väheni kaivostoiminnassa, 18,3 prosenttia.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto tammi-kesäkuussa kasvoi 2,3 prosenttia. Toukokuussa tuotanto kasvoi kaksi prosenttia huhtikuusta. Huhtikuussa tuotanto sen sijaan väheni 0,1 prosenttia maaliskuusta.

Suomalaisen tuotannon nousu jatkunee edelleen, sillä teollisuuden uudet tilaukset nousivat kesäkuussa 11,9 prosenttia vuodentakaisesta. Tammi-kesäkuun aikana tilaukset kasvoivat 20,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Yritykset saivat kesäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 16,6 prosenttia ja kemianteollisuudessa 11,3 prosenttia.

Kesäkuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 84,5 prosenttia, joka oli 1,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuuden kapasiteetista oli kesäkuussa käytössä 87,9 prosenttia eli 2,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2016 kesäkuussa.

Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli kesäkuussa 85,8 prosenttia, joka oli 0,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Kuva: Helvar

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017