Nopeita liitäntöjä PXIe-kehikkoon – Thunderbolt 3 mukaan

National Instruments laajentaa PXI-kehikoiden yhteyksiä Thunderbolt3-liitännällä sekä useilla PXIe-väylää tukevilla ohjaus- ja laajennuskorteilla. Niitä tarvitaan esimerkiksi 5G-verkkojen kehittämisessä.

National Instruments on tuonut tarjolle PXIe Gen 3 -tekniikkaan perustuvia tuotteita, jotka tarjoavat entistä suuremman kaistanleveyden. PXIe Gen 3 -perustuu PCI Express 3.0 -tekniikkaan, joka pystyy kahdeksan gigatavua sekunnissa siirtonopeuksiin yhtä kanavaa pitkin.

Uusi PXIe-8880-ohjain tukee PCI Express Gen 3 -liitäntää. PXIe-1085 -alusta hyödyntää useita PCI Express Gen 3 -liitännän kanavia tarjoten 24 gigatavua sekunnissa tiedonsiirtonopeuden. PXIe-ohjain PXIe-8821 sisältää 2,6 gigahertsin Intel Core i3-4110E -prosessorin ja tarjoaa kaistaleveydeksi jopa kaksi gigatavua sekunnissa.

National Instrumentsin PXIe-8394 on laajennusmoduuli, joka tukee jopa 6,8 megatavua sekunnissa tapahtuvaa tiedonsiirtoa PXIe-alustan ja PCI Express Gen 3 -liitännän välillä. PXIe-8394 toimii myös suurta nopeutta vaativien oheislaitteiden, kuten RAID-tallentimien tai ATCA-3671 FPGA -moduulin kanssa.

PCIe-8398-isäntäliitäntäkortti kommunikoi PCI Express Gen 3 x16 -liitännän kautta joko yksittäisporttiseen PXIe-8398 tai kaksoisporttiseen PXIe-8399-kaukosäädinmoduliin.  Molemmat yksiköt tarjoavat siirtoa jopa 13,7 gigatavun nopeudella. PXIe-8399: sta voidaan hyödyntää ketjuttamiseen, jolloin liitäntäkaapelilla voidaan kytkeä useita PXIe-alustoja yhdelle isäntätietokoneelle.

Läppäriin yhteys Thunderbolt 3 – liitännällä

Kun PXI-räkistä halutaan siirtää ohjaus- ja mittaustietoa tietokoneelle, tarvitaan nykyistä nopeaa yhteyttä. National Instruments on tuonut ratkaisuksi Thunderbolt 3 -liitännän.

Kehikkoon tarkoitettu PXIe-8301-kortti tarjoaa PCI Express Gen 3 -liitännän kahden Thunderbolt 3 -portin kautta. Kortin kahden portin kautta voidaan ketjuttaa yhteen useita Thunderbolt3- tai USB-C-liitäntäisiä laitteita.

LISÄÄ: National Instruments (LINKKI) ja sovellusartikkeli (LINKKI) sekä taustatietoa Thunerbolt-liitännästä (LINKKI)

TAUSTAA: CompactPCI-väylään perustuvaa PXI-alustaa on käytetty jo 20 vuoden ajan erilaisissa ohjaus- ja testaussovelluksissa. Siitä on uudempi PXI Express (PXIe) -versio, joka perustuu mikrojen PCI Express -väylärakenteisiin.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017