Video: Lohkoketjutekniikka tuo apua

Tietokonejätti IBM ja joukko johtavia elintarvikevalmistajia hakevat apua ruuan turvallisuuteen lohkoketjuteknologiasta. Katso videolta, miten suuri ruokakauppa hyödyntää uutta tekniikkaa toiminnoissaan.

Vuosittain joka kymmenes ihminen maailmassa sairastuu ja 400 000 menehtyy pilaantuneen ruoan vuoksi. Uuden lohkoketjutekniikkaan perustuvan yhteistyön tavoitteena on selvittää, millä uusilla alueilla lohkoketjuteknologiaa voitaisiin hyödyntää elintarvikkeiden globaalissa toimitusketjussa.

Mukana ovat IBM:n lisäksi muun muassa suuret kansainväliset elintarviketuottajat kuten Nestlé, Dole ja Unilever. IBM julkisti myös uuden integroidun ja yritystason järjestelmien vaatimukset täyttävän lohkoketjuteknologia-alustan IBM Blockchain Platform -alustan.

Uusi lohkoketjuteknologia soveltuu elintarvikkeiden turvallisuuden kehittämiseen ja siihen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen. Teknologian avulla voidaan luoda ympäristö, jossa kaikki tapahtumat on mahdollista todentaa luotettavasti.

IBM:n julkista yhteistyöjoukko tulee synnyttämään uusia pilottiprojekteja, joiden avulla demonstroidaan lohkoketjuteknologian hyötyjä elintarvikkeiden jäljittämisessä. Näin elintarvikkeet ehditään turvallisesti poistaa kauppojen hyllyiltä ja pysäyttää sairauksien leviäminen.

Lohkoketjuteknologiaa hyödynnetään jo yleisimmin prosessien muokkaamiseen ja toimintojen tehostamiseen eri toimialoilla.

LISÄÄ: Video Walmartin lohkoketjusovelluksista (LINKKI)